Ererondje
Image default
Gezondheid

Afbraak schadelijke stoffen

De universiteit van Manchester heeft recentelijk de resultaten van een vijftienjarig onderzoek naar vitamine b12 gepresenteerd in het tijdschrift Nature. De Engelse wetenschappers hebben ontdekt dat vitamine b12 bij sommige organismen een zeer belangrijke rol speelt bij het afbreken van gevaarlijke gifstoffen zoals dioxinen en PCB’s.  Dit kan in de toekomst zomaar nog eens een zeer nuttig onderzoeksresultaat blijken te zijn want PCB’s werden, vanwege haar brandvertragende werking, vroeger namelijk veel gebruikt in kunststoffen. Plekken die nu vervuild zijn met PCB’s zijn erg lastig schoon te maken. Vitamine b12 zou hier in de toekomst wel eens de oplossing voor kunnen bieden. In het menselijk lichaam is vitamine b12 echter verantwoordelijk voor hele andere zaken.

Topvitamins.nl is namelijk essentieel voor de aanmaak van rode bloedcellen. Daarnaast is deze vitamine ook nog is cruciaal voor de juiste werking van ons zenuwstelsel. Voor het binnenkrijgen van voldoende vitamine b12 is het eten en drinken van dierlijke producten cruciaal. Vitamine B12 zit alleen in dierlijke producten, zoals melk, melkproducten, vlees, vleeswaren, vis en eieren. Het is daarom ook dat veganisten, mensen die helemaal geen dierlijke producten eten dan wel drinken, een grote risicogroep vormen met betrekking tot een vitamine b12 tekort.

Een vitamine b12 tekort is echter zeer gevaarlijk want dit leidt tot een vorm van bloedarmoede: macrocytaire anemie. Daarnaast is het ook bewezen dat een tekort aan vitamine b12 neurologische gevolgen kan hebben. Voorbeelden van neurologische gevolgen ten gevolgen van een vitamine b12 tekort zijn tintelingen in de vingers, geheugenverlies en coördinatiestoornissen.

Voor veganisten is het dan ook zeer raadzaam om op een andere manier aan de essentiële vitamine b12 te raken. Een goede manier hiervoor is het aanschaffen van voedingssupplementen die deze vitamine bevatten. Bij webwinkel topvitamins kun je eenvoudig en goedkoop vitamine b12 supplementen bestellen. Voor 10 uur in de avond besteld betekent dat je de producten de volgende dag al in huis hebt.

 

Voor meer info : http://www.topvitamins.nl