Heb je altijd al zelf willen vliegen of ben je benieuwd hoe het is om zelf een vliegtuig te besturen? Bij vliegveld Hilversum kun je onder begeleiding van een ervaren instructeur zelf leren vliegen. Wanneer je eenmaal bent opgestegen, vlieg je binnen een paar minuten al boven de Loodrechtse plassen en Hilversum. Ook kun je over de oude vliegbasis Soesterberg vliegen.

Vliegveld Hilversum is het groenste, gezelligste en meest bezochte vliegveld in Nederland voor de kleine luchtvaart. Het vliegveld ligt heel centraal en is dan ook vanuit heel Nederland makkelijk bereikbaar. De grasbanen zijn erg geliefd bij sportvliegers omdat deze het vliegveld sfeer en karakter geven en met name bij mooi weer is het gezellig druk. Het vliegveld Hilversum is in 1939 opgericht en bestaat dit jaar dus 75 jaar. Tijdens de 2e Wereldoorlog werd het vliegveld gebruikt voor gevechtsvliegtuigen. Na de oorlog werd het vliegveld voor de kleine luchtvaart geopend door Prins Bernhard. Momenteel gaan er jaarlijks ongeveer 40.000 vliegtuigen de lucht in. Deze vliegtuigen worden vooral gebruikt voor vlieglessen en pleziervluchten.

Naast de vlieglessen die er worden gegeven, heeft het vliegveld ook een restaurant (Hilversum Airport) waar je lekker wat kunt drinken op het terras terwijl je geniet van het uitzicht. Ook is het mogelijk om een hapje te eten bij snackbar De Egelshoek. Daarnaast is er op het vliegveld Hilversum ook een historische vloot actief.

Wanneer je vlieglessen wilt gaan volgen, wordt je eerst ontvangen in het clubhuis van vliegveld Hilversum. Hier heb je een adembenemend uitzicht op de landingsbanen.

Voor meer info : http://www.vliegveld-hilversum.nl/