Warm water is voor ons zo belangrijk geworden, dat een leven zonder warm water uit de kraan ondenkbaar is geworden. De meest hardnekkige vlekken wassen wij uit onze kleren met warm water. Warm water is noodzakelijk om echt hygiënisch de afwas te doen en bijna niemand stapt met plezier onder een koude douche of in een koud bad, tenzij het buiten enorm warm is. Daarom is het van belang dat we thuis een constante voorraad warm water tot onze beschikking hebben. Hier kan voor gezorgd worden met behulp van boilers.
De werking van boilers
Een boiler is een apparaat dat ervoor zorgt dat u constant warm water heeft. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een geiser, een apparaat dat alleen water opwarmt wanneer er vraag naar is. Boilers doen dit door een bepaalde hoeveelheid kraanwater op te slaan en te verhitten met een verwarmingselement. Wat dit verwarmingselement precies is, verschilt per soort boiler. Dit betekent dus dat de hoeveelheid warm water beperkt is: wanneer al het warme water in de boiler gebruikt is, is er tijd nodig om de nieuwe inhoud van de boiler op te warmen. Een groot gezin heeft dus een grote boiler nodig met veel opslagcapaciteit.
De verschillende soorten boilers
Niet alle boilers zijn hetzelfde, sommigen werken anders dan anderen. Boilers kunnen in grofweg drie groepen worden ingedeeld. Er zijn elektrische boilers, gasboilers en zonneboilers. Elektrische boilers zijn, zoals de naam al impliceert, boilers die gebruik maken van elektriciteit. Deze elektriciteit stuurt het verwarmingselement aan om water te verhitten. Deze boilers zijn daardoor relatief duur in het gebruik, maar kunnen praktisch overal in huis worden aan gesloten. Deze boilers worden ook wel close-in boilers genoemd.
De gasboiler verwarmt water met behulp van een combiketel. Deze cv-ketel pompt het water naar de boiler, waar het wordt opgeslagen. Een gasboiler is goedkoper in gebruik dan een elektrische boiler, maar u moet ruimte hebben voor zowel de boiler zelf als de combiketel, het liefst zo dicht mogelijk bij elkaar om warmteverlies te beperken. Daarnaast gebruikt een gasboiler vooral aardgas, een fossiele brandstof, en is daardoor erg belastend voor het milieu.
Ten slotte is er de zonneboiler. De zonneboiler maakt gebruik van zonne-energie om de boiler te verwarmen. Deze zonne-energie wordt meestal opgevangen via zonnepanelen op het dak van de woning en omgezet in elektriciteit in de zonnecollector. Helaas schijnt in Nederland niet elke dag de zon, dus komt een zonneboiler niet altijd aan voldoende zonlicht toe om effectief gebruik te maken van zonne-energie. Op die dagen wordt de boiler op reguliere wijze van energie voorzien: via gas of elektriciteit. U heeft dus ondanks het gebrek aan zonlicht gewoon toegang tot warm water. Met een zonneboiler betaalt u vooraf meer geld dan voor andere boilers, maar op de lange termijn is een zonneboiler goedkoper. Daarnaast belasten ze het milieu relatief weinig ten opzichte van andere boilers. Het is dus een goede oplossing mits u ervoor kunt betalen, mits u een dak heeft waar u zonnepanelen op kwijt kunt en mits u de ruimte heeft voor alle complexe apparatuur die een zonneboiler vereist. Een zonneboiler is dus niet zonder nadelen.
De elektrische boilers van HGB-Trading
Bij HGB-Trading verkopen wij elektrische of close-in boilers. Deze boilers zijn, zoals eerder gezegd, duurzamer dan een zonneboiler en goedkoper dan een zonneboiler. Daarnaast nemen ze relatief weinig ruimte in beslag en passen ze in zo goed als elk huis met aansluiting op het lichtnet. De elektrische boilers van HGB-Trading zijn van het merk LEMET, een merk dat bekend staat om het leveren van hoogwaardige boilers, die binnen de EU geproduceerd zijn.
Voor meer informatie over onze boilers kunt u verder kijken op deze website of contact met ons opnemen. |
Voor meer info : http://www.hgb-trading.nl/houtkachels/cv-aansluiting/Elektrische-Boilers |