Ererondje
Image default
Beauty en verzorging

De waterval vlecht: stijlvol en chique!

De waterval vlecht is een stijlvolle en chique vlecht die geschikt is voor verschillende gelegenheden. De waterval vlecht lijkt erg veel op de Franse vlecht maar heeft een kleine twist die ervoor zorgt dat de vlecht op een waterval lijkt. Hoewel de waterval vlecht er niet makkelijk uit ziet is het toch vrij eenvoudig om te maken. Eigenlijk is het een soort knoop techniek en kun je het geen vlechten noemen. Bij de waterval vlecht is het vooral erg belangrijk dat je de juiste pluk op het juist moment los laat hangen. Het is in het begin even oefenen maar als je het eenmaal onder de knie hebt kun je er leuke combinaties van maken. Zo kun je bijvoorbeeld een schuine waterval vlecht maken of 2 waterval vlechten naast elkaar maken. Ook kun je stijl haar vooraf krullen om je haar mooi golvend te krijgen. Als je eenmaal de basis onder de knie hebt kun je zelf experimenteren om te zien wat je zelf het mooiste vind. Naast dat de waterval vlecht eenvoudig is om te maken, is het ook erg fijn om te dragen en is het momenteel een van de populairste vlechten. Wil je ook graag weten hoe je een waterval vlecht kunt maken? Lees dan hieronder de instructies door, succes!

Stap 1. Voordat je begint is het erg belangrijk dat je het haar goed doorkamt. Er mogen geen klitten en knopen meer inzitten. Stap 2. Pak een pluk haar aan de bovenkant en verdeel deze in 3 gelijkmatige plukken en zorg ervoor dat elke pluk even dik is.

Stap 3. Begin met invlechten zoals je ook doet met een invlecht met 3 plukken (de Franse slag). Je kunt het beste beginnen met de rechter haarpluk (wanneer je aan de linkerkant van het hoofd vlecht, bij de rechterkant is het andersom). Na 3 slagen begin je opnieuw maar nu pak je telkens een stukje haar mee aan de kant waar het haar naar beneden hangt, net als bij de Franse vlecht.

Stap 4. Daarna pak je de pluk haar aan de bovenkant van het hoofd en laat je deze naar beneden hangen. Daarna pak je een nieuw plukje haar ernaast en deze vouw je weer over het midden.

Stap 5. Blijf bovenstaande stap herhalen totdat je aan de achterkant van je hoofd bent. Nu eindig je weer met de Franse slag totdat je geen haar meer over hebt. Daarna doe je een elastiekje om de vlecht en ben je klaar.

Voor meer info : http://haarinvlechten.com