Ererondje
Image default
Eten en drinken

Een succes op elk feest: de Mini worstenbroodjes

 

Hapjes op feestjes zijn aan mode onderhevig, maar niet de Mini worstenbroodjes. Die zijn al jaren populair, en zeker in de provincie van herkomst, Brabant. Inmiddels zijn de Mini worstenbroodjes in alle provincies bekend en worden ze zeer regelmatig geserveerd op gelegenheden. De oorspronkelijke Mini worstenbroodjes werden thuis gemaakt, volgens eeuwenoude familierecepten, maar de tegenwoordige Mini worstenbroodjes worden fabrieksmatig gemaakt, maar zijn ook erg lekker. Toch gaat er niets boven thuisgemaakte worstenbroodjes.

Mini en maxi broodjes

Van oorsprong waren de worstenbroodjes zo groot als een saucijzenbroodje, maar dit is een wat onhandig formaat om zo uit de hand, met je glas in de andere hand, op te eten. Dus werd het Mini worstenbroodje in het leven geroepen, en dat was een schot in de roos. Het is een heerlijk hartig hapje, met lekker gekruid gehakt erin. Het deeg is stevig, maar heel smakelijk. Tegenwoordig kun je de worstenbroodjes ook kant en klaar verpakt kopen, en kun je ze heel goed een poos bewaren buiten de koeling. Zodra de verpakking open is moet de inhoud wel binnen twee dagen opgegeten zijn, maar dat is nog noit een probleem gebleken. Iedereen houdt van de worstenbroodjes, ze worden zelf als traktatie op scholen uitgedeeld. Het worstenbroodje is nooit uit beeld geweest, maar altijd in het assortiment gebleven.

Naast de sushi, de tapas, de kaas en worst, de rauwkost, de toastjes, blijft het worstenbroodje toch altijd nog een favoriet hapje voor heel veel liefhebbers. Het scheelt veel tijd want ze zijn al kant en klaar, even de oven voorverwarmen en de schaal kan er zo in. Sommigen willen er een likje saus bij, mosterd, of ketchup, maar eigenlijk zijn ze het lekkerst zonder saus. Tenminste, de schalen zijn  eigenlijk altijd leeg als ze weer teruggebracht worden.