Ererondje
Image default
Sport

Georganiseerde meervaltrip naar Spanje

Al vele jaren bekijk ik filmpjes van monsterachtige meervallen die gevangen worden aan de Ebro. De Ebro is een Spaanse rivier die van de Pyreneeën naar de Middellandse zee loopt en heeft een enorm bestand aan meerval. Om zomer naar Spanje af te reizen en het maar ergens te proberen is wel erg veel van het goede. Vandaar dat ik na enkele jaren toch het avontuur aan ga, maar dan wel onder begeleiding van een visgids. Deze visgids heeft het juiste materiaal beschikbaar, zoals een boot met dieptemeter een speciale meervalhengels en vislijn. Deze vislijn is bijzonder sterk met een trekkracht van 70 kilogram, maar dat schijnt bij de echt grote jongens nog nodig te zijn, bizar! Naast deze vislijn heeft de gemiddelde tacklebox ook niet de juiste spullen om goed meerval te kunnen vangen.

De reis naar Spanje wordt met de auto gedaan. Hierdoor kunnen er ook eigen spullen mee voor het karpervissen. Niets is natuurlijk zo leuk om op eigen materiaal, eigen onderlijnen en voer een karper te vangen. Echter voor deze trip is de locatie bepaald door de visgids. Aangezien het wel op een vakantie moet lijken, maken we graag gebruik van de ervaring van een local, dan enkele dagen zoeken naar locaties die willen lopen. Dit kan ook een heel avontuur zijn, maar naast het vangen van karper willen we natuurlijk ook een meter of zelf 2 meter lange meerval vangen. 

Bij aankomst wordt gestart met kennismaking met de visgids, onder het genot van het vloeibaar goud. De kans op aantallen vissen en met name vis wordt afgetast. Enigszins zenuwachtig start een week als deze met het vooruitzicht op mooi weer, verschrikkelijk mooi water en tal van onderwaterschatten. 

Bij de start van de visdag wordt met verbazing gekeken naar de hoeveelheid voer dat te water gaat. Elke hengel wordt gepositioneerd op nog geen 2 meter afstand van de vorige hengel en elke hengel wordt gedropt met een kleine emmer voer. In dit geval vismeelpellets. Eigenlijk logisch dat er veel gevoerd wordt, omdat de pens van een goede meerval enkele kilo´s vis kan bevatten. Met veel spanning wordt gekeken naar hengeltoppen, die rechtop staan. Met een kleine belletje aan de top moet een aanbeet verraden worden. Tegen de verwachting is slaat na 10 minuten de eerste hengel al dubbel. Bizar! Wat een actie. Na een stevige dril van ongeveer 10 minuten, komt de eerste vis van de trip binnen. Met 1,65m de eerste missie al geslaagd. Benieuwd wat de rest van de dag en dagen gaat brengen.

Voor meer info : https://www.sportvisgigant.nl/

Gerelateerde artikelen

Fit worden? Dat doe je bij d├ę fitness in Nijmegen!

Opleiding tot manueel therapeut in Almere

Steeds meer geïnteresseerden in coach in Deventer