Ererondje
Image default
Woning en Tuin

Gietijzeren tuinkachel

Voor veel mensen is tijd doorbrengen in de tuin een enorm genot. Niets is voor hen een grotere verfrissing. De kalmte van hun groene oase opzoeken in een grijze, betonnen wereld die veel van hen eist en waarin alles snel en efficiënt moet. Het is voor hen een belangrijk rustmoment, dat ervoor zorgt dat ze er de volgende dag weer tegenaan kunnen. Het zou voor deze mensen enorm jammer zijn als ze in de koude herfst en winter niet kunnen genieten van hun persoonlijke stukje paradijs. Gelukkig heeft HGB-Trading daar de ideale oplossing voor, in zijn gietijzeren tuinkachel.

 

De voordelen van een gietijzeren tuinkachel

 

Een gietijzeren heeft vele voordelen, maar het grootste voordeel is ook het meest vanzelfsprekend. Een tuinkachel houdt u warm. Wanneer het in de winter vriest en de gure wind waait, kan een gietijzeren tuinkachel het zitten in de tuin net wat warmer, comfortabeler en gezelliger maken. Daarnaast kan een decoratieve tuinkachel ook een decoratieve functie vervullen, als u een model kiest dat goed bij de rest van uw tuin past.

 

Tenslotte kunnen sommige tuinkachels ook dienst doen als een simpele barbecue. Dit betekent dat u zelfs in de zomer iets aan uw tuinkachel heeft. Deze verwarmt u dan niet in het warme weer, maar kan wel de hapjes verwarmen die u en uw gasten dan zullen verorberen. U kunt er zelfs voor kiezen beide voordelen met elkaar te combineren. U kunt dan in de winter warm blijven terwijl u spareribs, hamburgers en karbonades verwarmt. Een warme tuin en een warme maaltijd, wat wilt u nog meer?

 

De gietijzeren tuinkachel versus de stalen tuinkachel

 

Tuinkachels kunnen van gietijzer of van staal gemaakt worden. Beide materialen hebben hun eigen unieke voordelen. Stalen tuinkachels hebben bijvoorbeeld een hoog rendement en een strak, modern uiterlijk. De gietijzeren tuinkachel heeft daarentegen een zeer lange levensduur, een nostalgisch uiterlijk en kan voorzien worden van mooie decoraties in het gietijzer. Ten slotte kan de al lange levensduur van een gietijzeren tuinkachel nog verder verlengd worden met behulp van email.

 

De gietijzeren tuinkachel en het milieu

 

Wat het milieu betreft heeft een gietijzeren tuinkachel meerdere voor- en nadelen. De meeste tuinkachels gebruiken brandhout. Dit betekent enerzijds dat dit een duurzamere brandstof is dan de fossiele alternatieven, en het is nog gezellig ook. Anderzijds veroorzaken ook kachels die brandhout gebruiken enige vervuiling. Zo kan een gietijzeren tuinkachel die brandhout gebruikt geuroverlast veroorzaken en zelfs fijnstof uitstoten. In kleine getale is dit niet erg, maar grote hoeveelheden fijnstof kunnen een gevaar voor de gezondheid van uzelf en omwonenden worden.

 

Gietijzeren tuinkachel bij HGB-Trading

 

Kiest u ervoor een gietijzeren tuinkachel te kopen, doe dit dan bij HGB-Trading. Wij hebben namelijk een uitstekende verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van onze producten. Bij ons is een hoogwaardige, gietijzeren tuinkachel geen privilege, maar iets wat voor iedereen betaalbaar moet en kan blijven.

 

Daarnaast bieden wij u een uitstekende service. Wij bezorgen namelijk al uw bestellingen tot aan de deur bij u thuis. Bestelt u voor 11 uur in de ochtend, dan kunt u erop rekenen dat uw bestelling de volgende werkdag bij u thuis aan is gekomen. Als u niet zo lang wilt wachten kunt u ook naar Velserbroek komen om uw bestelling zelf op te halen.

 

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Voor meer info : http://www.hgb-trading.nl/houtkachels/tuinkachel-buitenkachel-verandakachel