Hoe maak ik mijn elektrische fiets schoon?

Schoonmaken

Zijn de ketting en alle draaiende onderdelen ontvet? Dan kun je de rest van de elektrische fiets aan een schoonmaakbeurt onderwerpen. Gebruik hiervoor een spons en geen borstel. Een borstel kan namelijk krassen veroorzaken. Aan het schoonmaakwater kun je eventueel wat ontvetter of afwasmiddel toevoegen, zodat het schoonmaken nog makkelijker gaat. Sluit af met het nogmaals (zachtjes) schoonspuiten of schoonpoetsen van je fiets. Zo verwijder je het eventuele teveel aan ontvetter.

Invetten draaiende onderdelen

Is de gehele elektrische fiets met middenmotor ontvet? Dan is het nu tijd om het vet weer aan te brengen, maar dan alleen aan de draaiende onderdelen. Een beetje vet is namelijk noodzakelijk tegen roest. Er zijn veel verschillende smeermiddelen te koop, waarbij het verschil voornamelijk zit in de dikte van de olie. Verwacht je regenachtig weer? Dan kun je het beste een wat dikkere olie gebruiken. Dan loopt het namelijk minder snel van de ketting af. Dunnere olie is meer geschikt voor droog weer. Daarnaast heb je ook nog smeermiddelen die voor ieder weertype geschikt zijn. Voordat je begint met invetten is het van belang dat alle onderdelen goed droog zijn. Vet daarna als eerste de ketting in, met behulp van een oude doek. Zorg daarna voor het invetten van tandbladen en de kransjes van de cassette.

Glimmend schoon!

Natuurlijk wil je graag dat je kunt zien dat je elektrische fiets schoongemaakt is. Poets je elektrische fiets ter afsluiting daarom op met frame polish. Ook hiervoor zijn verschillende producten verkrijgbaar. Spuit of smeer het op het frame en veeg het daarna goed uit met een schone doek. Je elektrische fiets zal daarna weer als nieuw lijken. Daarnaast zorgt de polish ook nog eens voor een extra beschermlaagje. Zo houd je je elektrische fiets lang mooi. Deze tips gelden ook voor alle Speed pedelecs. Bedankt voor het lezen en tot snel!

 

Voor meer info :