Ererondje
Image default
Bedrijven

Houten ramen: duurzaamheid in jouw kozijnen

Houten ramen zijn de originele raammaterialen en zijn in alle klassieke woningen terug te vinden. Tegenwoordig zijn houten ramen nog steeds een extreem populaire en haalbare optie voor huiseigenaren. Maar waarom? Waarom zou je voor hout kiezen? Is het voor hun uiterlijk of is het voor de kwaliteit van het materiaal? Hout is organisch authentiek en klassiek. Ramen van vinyl en glasvezel proberen de look en feel van houten ramen na te bootsen. Ondanks dat ze een goede poging doen, gaat niets boven het echte werk. In zowel een klassieke woning als een moderne nieuwbouw kunnen houten kozijnen een echte touch geven.

De isolatie van houten ramen

Als huiseigenaar mag je de noodzaak van isolatie in jouw woning niet onderschatten. Goed geïsoleerde huizen genereren geen exorbitante energierekening en zijn milieuvriendelijk omdat de warme of koude lucht binnen de muren blijft. Hout, een van de slechtste geleiders van zowel warmte als elektriciteit, fungeert als de perfecte isolator voor jouw huis wanneer het in ramen en deuren wordt geïnstalleerd. Bovendien zorgen houten deuren en ramen voor een optimale geluidsisolatie, zeker wanneer houten ramen zijn voorzien van akoestisch of dubbel glas. Vraag vandaag nog een gratis offerte aan voor jouw houten droomramen bij Hemar Hout. Hier kun je rekenen op de beste service voor standaard of op maat gemaakte ramen.

Een op maat gemaakt houten raam

Je kunt houten ramen schilderen en beitsen om een ​​unieke look te creëren die bij jouw persoonlijke stijl en smaak past. Er zijn een aantal afwerkingen, vlekken en beschermende coatings die je kunt gebruiken om houten ramen er geweldig uit te laten zien. Dat kan niet met aluminium of vinyl ramen. Bij Hemar Hout hebben ze een aantal verschillende afwerkingen beschikbaar die allemaal de duurzaamheid van het hout verlengen terwijl ze minder onderhoud eisen. Vraag alle informatie op bij deze fabrikant door vandaag nog contact op te nemen.