Ererondje
Image default
Woning en Tuin

Houtkachel plaatsen

De ouderwetse houtkachel is een comeback aan het maken. Nu we zuiniger moeten omgaan met fossiele brandstoffen en de gasprijzen dreigen te stijgen laten steeds meer particulieren en zelfs bedrijven een houtkachel plaatsen. Hout is in ruime mate voorhanden, is goedkoop en stoot bij verbranding minder CO2 uit dan bijvoorbeeld gas.  De houtkachel van vroeger is niet meer dezelfde als die van nu. Met een hedendaagse houtkachel kunt zelfs uw hele huis warm stoken. Als specialist in houtkachels staat HGB-Trading garant voor hoge kwaliteit, optimale veiligheid en gemak als bij uw houtkachel plaatsen.

 

Een houtkachel kiezen: twee soorten

 

In onze webshop en showroom vindt u een uitgebreide selectie van ongeveer 150 vrijstaande houtkachels en zo’n 300 inbouwhoutkachels. Deze modellen zijn weer onder te verdelen in twee materialen: gietijzeren en plaatstalen kachels. De gietijzeren kachels hebben die echte ouderwetse uitstraling en geven ook veel stralingswarmte, zodat het zeer gezellig is om met familie en vrienden samen om de kachel te zitten. Bovendien zijn houtkachels zeer duurzaam en gaan ze een heel leven mee. Als u een strak interieur heeft, dan past een plaatstalen kachel beter bij uw smaak. Deze heeft bovendien als voordeel dat deze meer rendement oplevert, soms wel 90 procent. Daarbij verspreidt een plaatstalen houtkachel convectiewarmte waardoor de hele ruimte evenredig verwarmd wordt en een prettig binnenklimaat ontstaat.

 

Meer mogelijkheden van houtkachels

 

Bij HGB-Trading vindt u naast doorsnee houtkachels ook houtkachels die geschikt zijn om aan te sluiten op de centrale verwarming of vloerverwarming, waardoor u uw hele huis warm kunt stoken op hout. Voor frisse lucht liefhebbers zijn er zelfs kachels die speciaal geschikt zijn voor tuin of terras. Onze kachels zijn van de hoogste kwaliteit en hebben een minimaal rendement van 75 procent. Daardoor hoeft u de aslade maar één keer per maand te legen. Bovendien zijn de meeste houtkachels voorzien van airwash systeem en een superclean burn systeem, waardoor het glas mooi schoon blijft, zodat u altijd van de vlammen kunt genieten.

 

Maximale veiligheid: laat uw houtkachel plaatsen door HGB-Trading

 

Een houtkachel plaatsen is eigen niet een heel ingewikkelde klus. Wat het meest ingewikkelde onderdeel  is het zorgen voor een goede afvoer van de rook en andere gassen door een werkend en veilig rookkanaal. Een houtkachel kan niet zonder een rookkanaal. Voor de beoordeling van de veiligheid van het bestaande rookkanaal heeft u wel enige specialistische kennis nodig. De vakmensen van HGB-Trading kunnen zonder moeite zien of het huidige rookkanaal voldoet en als dit niet het geval is, weten zij precies wat er nodig is om het euvel op te lossen. Onze medewerkers worden constant bijgeschoold en zijn bekend met alle haken en ogen van het houtkachel plaatsen. Zo weet u zeker dat u geen onnodige veiligheids- of gezondheidsrisico’s loopt. Als onze installateurs gezorgd hebben voor een goede rookafvoer, die aan alle wettelijke eisen voldoet, dan installeren ze vanzelfsprekend uw kachel meteen. Laat u uw houtkachel plaatsen door HGB-Trading, dan bent u verzekerd van een veilige en vakkundige geïnstalleerde houtkachel.

 

Zelf een houtkachel plaatsen: tips

 

Als u een klusheld bent kunt u ervoor kiezen om zelf de houtkachel te plaatsen. Zoals u uit de vorige alinea is gebleken, moet u dan wel enig verstand van zaken hebben wat betreft de rookafvoer. U kunt voor dit gedeelte natuurlijk altijd een vakman van HGB-Trading inschakelen om te beoordelen of de bestaande rookgasafvoer voldoet en in goede conditie is en om u van advies te dienen. Vervolgens kunt u zelf de rookafvoer aanleggen en de kachel aansluiten. De elementen van de dubbelwandige rookafvoer van HGB-Trading zijn namelijk op zich eenvoudig en veilig zonder gereedschap in elkaar te zetten als u de instructies goed opvolgt.

Voor meer info : http://www.hgb-trading.nl/houtkachels