Ererondje
Image default
Woning en Tuin

Houtkachels inbouw

Houtkachels inbouw zien er ongeveer hetzelfde uit als een open haard, maar ze zijn veiliger omdat er een raam voor zit. In feite zijn het gesloten haarden. Deze kachels passen zich heel gemakkelijk aan uw interieur aan. Het enige zichtbare deel is een rechthoekige zwarte rand. Vanwege het eenvoudige ontwerp zullen ze dan ook nooit te veel opvallen, de aandacht opeisen of afleiden. De houtkachel zit ingebouwd in een muur of in een hoek en neemt dus geen extra ruimte in. Verder kunt u er alle kanten mee op. Voor elke kamer is er wel een geschikt model te vinden.

Een winterse traditie

Op een winteravond kunnen houtkachels inbouw eigenlijk niet ontbreken. U wilt er dan dicht tegenaan gaan zitten, het liefste met een glas thee of chocomel erbij. En een voorraad droog hout erbij uiteraard. Op deze manier is het ontspannen en ouderwets genieten van het vuur. Dit zal dan ook uw favoriete manier worden om op te warmen. Vlammen hebben een heel rustgevend effect op mensen. U hoeft ook niet op te letten of er vonken overspringen. De aansluiting van een degelijk rookkanaal of een schoorsteenpijp wordt zo wel een aandachtspunt. Ook hiervoor kunt u terecht bij HGB-Trading. Omdat het een gesloten systeem is zal er geen rook uw kamer binnen komen. In plaats daarvan wordt het snel en probleemloos naar buiten afgevoerd. De lucht binnenshuis blijft vrij van roet en giftige gassen zoals koolmonoxide. Maar tegelijkertijd stijgt de temperatuur tot een aangename hoogte. Een prima manier om de winter door te komen dus.

Stijl en elegantie

Houtkachels inbouw stralen wel de stijl en elegantie uit van een open haard maar ze zijn compacter en eigentijdser. Wanneer de kachel in een bestaande schoorsteen gebouwd is zal het verschil nauwelijks te merken zijn. Zo heeft u wel de voordelen van een open haard maar niet de nadelen, zoals het brandgevaar. Een gesloten haard heeft ook nog eens een hoger rendement, en daardoor ook minder CO2 uitstoot, wat beter is voor het milieu. U heeft zo ook minder stookkosten en een lagere energie rekening. Voor alle betrokkenen een win-win situatie dus. Omdat de houtkachels voorzien zijn van een airwash systeem zal het raam schoon blijven. De vlammen blijven zo goed zichtbaar. Er gaat dan ook niets van de sfeer of de gezelligheid verloren. In plaats daarvan heeft u nog lang profijt van het hout stoken. Uw kamer zal nog uren lekker warm blijven. De kachel wordt op deze manier een functioneel en organisch onderdeel van de kamer. Misschien ergens in het midden maar niet het middelpunt. Bescheiden en betrouwbaar wachtend op het moment dat er weer gestookt wordt. En dat moment breekt ieder jaar opnieuw aan. Deze keer bent u er op voorbereid. Het is alleen een kwestie van aansteken en erbij blijven. 

Een ruim assortiment houtkachels inbouw variaties

Bij HGB-Trading heeft u de keuze uit een heel ruim assortiment houtkachels inbouw variaties. U kunt kiezen uit modellen van plaatstaal of gietijzer. Allebei goed bestand tegen de hitte. Bij ons is een CE certificaat de norm. Wij voldoen dan ook aan alle veiligheidsvoorschriften.  Kom gerust langs in onze ruime showroom, waar u ze allemaal op uw gemak kunt bekijken. Naast kachels hebben wij ook alle bijhorende benodigdheden en zelfs ook een keramische kamado barbecue. Wat u ook zoekt, voor iedereen zit er wel iets tussen

Voor meer info : http://www.hgb-trading.nl/inbouw

Gerelateerde artikelen

De beste service bij het kiezen van een schuifpui!

Tuinieren steeds populairder!

Boilers bij HGB-Trading