Ererondje
Image default
Gezondheid

Infrarood Sauna en het gunstige effect op uw gezondheid

Infrarood heeft een positieve werkeing bij;

Spier en Gewrichtsaandoeningen

Infrarood Sauna en het effect op uw gezondheid ? Steeds meer mensen hebben last van spier en gewrichtsaandoeningen. Reuma is een verzamelnaam van meer dan 200 soorten gewrichtsziektes, waarvan artritis en artrose de twee meest voorkomende vormen zijn.

Bij reumatoïde artritis wordt de pijn veroorzaakt door ontstekingen aan de gewrichten, terwijl bij artrose slijtage van de gewrichten de oorzaak is.

De warmte van de infrarood sauna versoepelt het spierweefsel en stimuleert de bloedsomloop. De spierspanning neemt af en de ledematen verstijven minder. De pijn van ontstoken gewrichten neemt daardoor af. Het gebruik van een ir sauna heeft ook een positieve invloed bij gespannen spieren en schouders. Voor sporters die last hebben van blessures is het gebruik van een infraroodsauna ook aan te raden. Pijnlijke en geblesseerde spieren herstellen sneller. Door de verhoogde bloedcirculatie wordt er meer zuurstof toegevoegd aan de spieren. De verhoogde bloedcirculatie zorgt er ook voor dat afvalstoffen zoals melkzuur afgevoerd worden.

Elastische huid, ACNE, EXCEEM EN PSORIASIS

Omdat de huid zo grondig gereinigd wordt en er veel afvalstoffen afgevoerd worden zal er een aanzienlijke verbetering optreden bij het herhaaldelijk gebruik van de infrarood sauna.

Het doel van deze sauna is het lichaam te zuiveren, te ontspannen en te herstellen. Door regelmatig gebruik van de cabine ondergaat het lichaam een reeks van positieve invloeden, zoals een betere doorbloeding, een elastische huid en het stimuleert de stofwisselingsprocessen.

Hoge bloeddruk

In tegenstelling tot een traditionele sauna is het gebruik van een infrarood sauna goed tegen hoge bloeddruk. Door de opwarming van het lichaam verwijden de bloedvaten in uw lichaam en neemt de bloeddruk af. Door het afkoelen vernauwen de vaten zich en neemt de bloeddruk toe. Door dit op een juiste wijze te doen kan de sauna dus bloeddruk regulerend zijn.

 

Afslanken

Ook kunt u afvallen tijdens een sessie in de infrarood sauna! Door het transpireren ontstaat een hoge verbranding van calorieën, hetgeen wat bij regelmatig gebruik van de infrarood sauna leidt tot gewichtsverlies en wie wilt er nu niet op zo’n gemakkelijke manier wat pondjes verliezen?

 

Cellulitis en infra

Cellulitis is een vorm van verkleving van de onderhuidse bindweefselstructuur. Het bobbelige uiterlijk van cellulitis is het gevolg van een abnormale ophoping in het bindweefsel van huid en onderhuid. Bij dit typische vrouwelijke verschijnsel is er sprake van een ophoping van vet in de vetcellen van de onderhoud en van water eromheen. Naarmate de vetcellen groter worden, vervormen ook de omhulsels. Dit trekt aan de aanhechtingspunten aan de huid waardoor een soort ‘wattendeken’-effect ontstaat. In dit stadium is het grootste probleem dat het proces zichzelf onderhoudt doordat de bloedsomloop wordt verstikt.

Gebruik van de infrarood sauna,Veel drinken (water!) en bewegen hebben een gunstig effect hierop.

Genoeg redenen om de positieve effecten van de Infrarood Sauna te ervaren. Bij twijfel altijd uw arts raadplegen.

Voor meer info : http://www.sauna4you.nl/infrarood-sauna/

Gerelateerde artikelen

Goede fysiotherapie in Capelle aan den Ijssel

Hoortoestellen kleine apparaatjes met grote werking

Pigmentvlekken in gezicht verwijderen