Ererondje
Image default
Architectuur

Interieur Fotografie

Fotograaf Vincent Hartman van STUDIOVHF bij Zwolle heeft zich gespecialiseerd in interieurfotografie. Bij deze tak van de fotografie is ruimtelijk inzicht en compositorisch vermorgen essentieel. Ook aan de technische kennis en aan de kwaliteit van de opname-apparatuur en nabewerking worden hoge eisen gesteld door de hoge contrasten en verschillende kleurtemperaturen. De fotograaf werkt voor interieurbouwers, projectinrichters, interieur architecten, woningbouwverenigingen en enkele particuliere opdrachtgevers die het interieur van hun woning en het vastleggen van de architectuur liever aan een professional over laten dan aan de makelaar. 

   

 Er wordt gewerkt met de beste kwaliteit tilt & shift objectieven en hoge resolutie camera’s. De nabewerking wordt gedaan volgens de normen van het NIDF en geschied met up to date soptware. Voor de overbrugging van contrasten en correcte kleurweergave wordt een ruimte geheel of gedeeltelijk uitgelicht en wordt in de nabewerking gewerkt met zogenaamde DRI (Dynamic Range Increase) technieken. Dit zorgt ervoor dat de foto er natuurlijk uit ziet en de contrast omvang het menselijk oog benadert. Enkele voorbeelden kunt u vinden op de website Interieurfotografie. De variatie aan gebouwen is enorm groot. Zo worden er in een week opnames gemaakt van een eenvoudig appartement in Zwolle, een bibliotheek in Almere, een kantoor van een verzekeraar in Heerhugowaard en een Mode winkel in Den Bosch. Maar ook scholen, restaurants en publieke ruimtes.

Afgezien van de techniek dat benodigd is bij interieurfotografie is het iedere keer weer een uitdaging om een ruimte te vertalen naar een plat vlak en interessant weer te geven. Dit is bepalend voor de estetische waarde van de foto zelf en zorg ervoor dat diegene die de foto bekijkt blijft kangen of niet. Het gaat dus om meer dan sec de werkelijkheid weer geven. De beschouwer maakt zelf de vertaalslag wel als die geinteresseerd is.

 Andere specialisaties van STUDIOVHF zijn productfotografie, reclamefotografie, bedrijfsfotografie en redactioneel. De fotografen werken vanuit de studio tussen Zwolle en Raalte.

Voor meer info : https://www.studiovhf.com/interieurfotografie/