Ererondje
Image default
Kinderen

Kralentafel

De kralentafel blijft inspireren

Mogelijk een van de oudste speelgoedmeubelen is de, voor vrijwel iedereen bekende, kralentafel. Met dit soort speelgoed speelden jouw opa en oma waarschijnlijk al en het wordt vandaag de dag nog volop gebruikt. Dit is niet vreemd, want met de vele mogelijkheden en de mooie kleuren en vormen van de parels wordt, en blijft, bijna ieder kind geboeid. Een kralentafel is niet alleen een van de oudere soorten speelgoedmeubels, het is ook een van de meest degelijke en makkelijk te onderhouden meubels. Als je je zo een kralentafel voorstelt, zal je vast snel begrijpen waarom dit zo is. De tafels bevatten geen losse onderdelen, omdat de kraaltjes en de stangetjes allemaal één deel zijn met de houten tafel. Voor openbare ruimtes als wachtkamers, kantoren, supermarkten en meer is het daarom het ideale speelgoed voor de jonge klanten en patiënten. Medewerkers en ouders hoeven zich geen moment zorgen te maken dat hun kinderen het speelgoed door het gebouw laten liggen en na het spelen hoeft er zelfs niet opgeruimd te worden. De kralentafel is verder ook zeer gebruiksveilig. Uiteraard zijn de kralen kleine onderdelen, maar deze zitten op de stangen van de kralentafel, dus de kleintjes kunnen deze niet van de tafel loskrijgen. Dankzij de afgeronde hoeken van het meubel zullen kinderen zich ook niet kunnen bezeren aan het speelgoed. Daarnaast is een kralentafel ook nog een heel sociaal speeltje, omdat er meerdere kinderen rondom kunnen staan en zitten, waardoor zij fijn samen kunnen spelen. De vele verschillende mogelijkheden en combinaties vormen een ware uitdaging voor de kids en zij zullen samen het speeltuig kunnen ontdekken. Zij kunnen er ook volledig zelfstandig mee aan de slag terwijl de ouder of verzorger op een afstandje een oogje in het zeil kan houden. Er zijn natuurlijk meerdere soorten tafeltjes te verkrijgen, afhankelijk van het vertrek.

De kralentafel in verschillende uitvoeringen

Het spreekt voor zich dat een kralentafel niet in slechts een uitvoering te verkrijgen is. Door de verkoper worden er meerdere exemplaren van de kralentafel aangeboden, zodat er voor elke klant een geschikte variant beschikbaar is. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld kiezen uit de volgende meubels, met ieder zijn eigen voordelen.

  • Kralentafel rond: dankzij de vorm van deze speeltafel is het voor jong en oud gemakkelijk om rondom te spelen en overal bij te kunnen. Daarnaast neemt deze variant ook vrij weinig ruimte in en dankzij de stabiele voet staat het speelmeubel zeer stevig. De spiralenstelsels zullen de aandacht van jouw kind wekken en het uren vasthouden.
  • Kralentafel vierkant: de hoeken van dit vierkante exemplaar zijn nauwkeurig afgerond, dus zij zullen jouw kleintjes niet in de weg zitten. Deze tafel voldoet ook aan de eisen van duurzaamheid en standvastigheid. Kan ook handig in een hoek gezet worden als niet veel kinderen tegelijk hoeven te spelen.
  • Hoekmodel kralenframe: als je optimaal de ruimte in jouw pand wilt benutten, kies je voor deze optie. Ook in kleine ruimtes kan dit model geplaatst worden. Slechts een hoek van negentig graden is benodigd voor deze uitvoering. Onderhoud voor dit model is vrijwel niet nodig, omdat het zo degelijk gemaakt is. Ondanks het feit dat het tafeltje iets kleiner is dan de andere soorten, zijn er alsnog voldoende uitdagende spiralen op te vinden.
  • Multifunctionele kralentafel: Dit laatste exemplaar is zowel een tafeltje als een speelwand. Je kunt er dus voor kiezen om de poten van het tafelblad te halen en vervolgens het speeltje aan de muur op te hangen. Op deze manier bespaar je de meeste ruimte, maar kunnen kinderen nog steeds ideaal zich vermaken.

Met al deze verschillende mogelijkheden is er voor iedere klant gegarandeerd de juiste kralentafel te vinden. Dit speelgoed is zeer geliefd, omdat het kinderen optimaal stimuleert.

Hulp bij ontwikkeling

Een kralentafel kan een zeer goede manier zijn om jouw kind te helpen bij zijn of haar ontwikkeling. Het is namelijk niet alleen leuk tijdverdrijf voor de kids, maar ook een zeer stimulerend speeltuig. Zo wordt jong en oud op verschillende eigenschappen gestimuleerd om meer te leren en ontdekken. Een eerste punt waarop een kralentafel een positief effect kan hebben, is de motoriek van jouw zoon of dochter. Al vanaf een zeer jonge leeftijd kunnen zij dit speelgoed hiervoor gebruiken. Door de kralen langs de spiralen te bewegen, leren zij hun lichaamsmotoriek steeds beter kennen. Zij leren verschillende bewegingen te maken en zo steeds sneller de overkant te bereiken. Voor iedere leeftijdscategorie is er een aantal geschikte spiralen. Op deze manier gaat de kralentafel ook mee met de ontwikkeling van de kleintjes. Ook op sociaal gebied heeft de kralentafel zo zijn voordelen. Kinderen zullen veel samen spelen rond de tafels en zij zullen elkaar helpen om de juiste oplossingen te ontdekken. Spelenderwijs maken zij tegelijkertijd ook nieuwe vriendjes. Verder wordt het inzicht van een kind ook getraind dankzij deze speeltafeltjes. De kralentafel laat zien hoe er veel verschillende vormen zijn in onze wereld en zij volgen met de kralen precies hoe deze spiralen van de ene naar de andere kant van het meubelstuk gaan. Uiteraard wordt het spelen extra leuk door de mooie kleuren en verschillende vormen van de parels en spiralen. Jouw zoontje en of dochtertje zal steeds iets nieuws ontdekken, waardoor het nooit saai wordt om rond dit speeltuig te staan. Kinderen zullen samen rondom de kralentafel staan, maar jij kunt uiteraard ook meegenieten van de speeltijd van jouw kleintjes. Ontdek samen de vele mogelijkheden van dit inspirerende speelgoed.

Voor meer info : http://www.speeltafelwinkel.nl/kralentafel-speeltafel.html