Ererondje
Image default
Kinderen

Kralentafel

Kralentafel

Je ziet ze vaak staan in de hoek van een wachtkamer of bijvoorbeeld in de openbare bibliotheek: een kralentafel. Met zo’n op het eerste gezicht eenvoudige speeltafel kunnen kinderen urenlang zoet zijn. Ik zal dat zelf als kind ook wel hebben gehad, al kan ik me niet voor de geest halen ooit met een kralentafel te hebben gespeeld. Toch is het een fascinerend ding, zo’n kralentafel. Zoals gezegd: het ziet er in eerste instantie heel eenvoudig uit – of ligt dat misschien aan het perspectief van de volwassene, die slechts het bestaan van de kralentafel registreert en er verder geen acht op slaat: het is immers een ding waar jezelf nog weinig aan hebt. Het is vooral handig om je kinderen af te leiden, terwijl jij bibberend van de zenuwen op de tandarts zit te wachten of de kasten afzoekt naar een geschikt boek. Maar een kralentafel is, bij nadere beschouwing, helemaal niet zo’n simpel ding, met zijn ingewikkelde spiralenstelsel en toch nog verwarrend grote hoeveelheid kralen en parels. Helemaal niet zo verwonderlijk dat kleine kinderen helemaal in die wereld op kunnen gaan. Er is behoorlijk veel te doen en te beleven, zeker als je als kind behept bent met een grote fantasie, en dat hebben veel kinderen gelukkig nog. Wij volwassenen zijn helaas veel te veel afgesleten door de dagelijkse realiteit, wij kunnen geen plezier meer halen uit zoiets onschuldigs als een kralentafel. Bij ons moet het meteen allemaal spectaculair zijn en jachtig, vooral jachtig. Paintball bijvoorbeeld. Of bungeejumpen. Van minder worden we al niet meer enthousiast.

Kralentafel met stabiele voet

Wat maar weinig mensen beseffen is dat een kralentafel stevig op de vloer moet staan. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat hij om de haverklap omvalt. Niet alleen is dat potentieel gevaarlijk voor de kinderen en heel vervelend voor de volwassenen die van hun gespannen rust genieten, maar ook schiet de kralentafel zijn doel dan in zijn geheel voorbij: wanneer zo’n ding beweegbaar is, wordt het rustige vermaak al snel tot iets wilds, waarbij de vervelendste kinderen meteen met de zaak gaan zitten gooien, wat weer leidt tot tranen bij de rustiger kinderen. Je ziet het drama zo voor je ogen ontvouwen. De kralentafel is juist bedoeld als een rustig en sociaal spel waarbij de kinderen zoet elkaar spelen zonder elkaar lastig te vallen. Waar koop je zo’n speeltafel met een stabiele voet? Heel makkelijk: bij speeltafelwinkel.nl! Daar verkopen ze niet alleen kralentafels, maar ook kralenwanden en nog veel meer speelobjecten die openbare ruimtes een kindvriendelijk aanzien kunnen geven. En, laten we elkaar geen leugenaar noemen, ook een volwassenvriendelijk aanzien, want niet iedereen zit te wachten op dreinende kinderen. De meeste mensen worden daar toch heel onrustig van. Op de site vind je bijvoorbeeld een mooie vierkanten en een mooie ronde kralentafel, uitgevoerd in schitterend hout. Zelfs als volwassene krijg je meteen zin om met de kralentafel te spelen als je dat zo ziet! Wat een esthetisch fraai aanzien al niet vermag! Door de stabiele voet staat de kralentafel zo stevig als een huis. De kinderen kunnen er nog zo aan duwen of trekken: dat ding blijft gewoon staan. En zodra ze er geen beweging in krijgen zullen de kinderen hun gehannes al snel staken en hopelijk hun spel met de parels en de kralen direct weer hervatten. Wat verder zo mooi is aan de kralentafels op deze website is het ingewikkelde spiralenspel. Je ziet ook wel eens tafels waarbij de spiralen verbluffend saai zijn. Alleen kinderen met een fantasie zo sterk als die van bijvoorbeeld J.K. Rowling, kunnen daar nog enig plezier uit halen. Maar meestal zie je een dergelijke kralentafels al snel moederziel alleen staan en te verstoffen in het hoekje van het restaurant of de bibliotheek. Sommigen zullen wellicht een beetje schrikken van de prijs – is een kralentafel echt zo duur! – maar als je er even over nadenkt, valt dat reuze mee: het is immers een kleine investering waar je nog jarenlang plezier aan beleeft, zeker in het geval van de kralentafels van deze stevige en gedegen kwaliteit. Bovendien kun je met zo’n kleine kindvriendelijke geste nog een hoop klanten trekken…

Andere speeltafels

Zoals gezegd verkopen ze bij de Speeltafelwinkel.nl. niet alleen kralentafels, maar ook allerlei andere soorten speeltafels. Zo hebben ze bijvoorbeeld een aantal schitterende legotafels. Kijk, daar kon ik vroeger wel uren achter doorbrengen, achter zo’n lege tafel. Ik was echt een legojongetje. Ik had dozen en bakken vol met lego en was iedere dag druk in de weer om dingen te bouwen en vervolgens mijn eigen avonturen te bedenken. Echt geweldig. Als ik kon, zou ik mezelf zo terug katapulteren naar die tijd. Zo zorgeloos en vrolijk! Als ik tegenwoordig ergens zo’n tafel vol met legoblokjes en legopoppetjes zie staan, moet ik me echt inhouden om niet naast de kindjes neer te knielen en gezellig mee te spelen. Tegenwoordig heb je ook van die fraaie tafels! Die had je vroeger echt niet, toen waren ze nog heel eenvoudig, met alleen de meest simpele blokjes, waar je in feite alleen een huis mee kon bouwen en dat was dan dat. Onnodig om te zeggen dat ook de andere speeltafels van de Speeltafelwinkel.nl van de allerbeste kwaliteit zijn en zowel stevigheid als vermaak bieden. De perfecte oplossing om kinderen afleiding te bieden op plekken waar dat absoluut nodig is voor de gemoedsrust van de volwassenen. Zo is iedereen bij een goede speeltafel gebaad.

Voor meer info : http://www.speeltafelwinkel.nl/kralentafel-speeltafel.html