Ererondje
Image default
Woningen

LOFT-STIJL IN HET INTERIEUR VAN HET APPARTEMENT

appartement te koop

Veel van degenen die met renovaties beginnen, denken aan een ontwerp in loftstijl, maar uiteindelijk beslissen ze er niet allemaal over. Laten we eens kijken waar een van de meest iconische interieurstijlen vandaan kwam en wat zijn kenmerken zijn.

Loft-stijl geschiedenis

De stijl verscheen in het midden van de 20e eeuw in New York. Fabriekseigenaren verlieten massaal hun productiegebieden in het centrum en verhuisden de productie buiten de stadsgrenzen. De reden hiervoor waren de sterk gestegen huurprijzen voor commercieel vastgoed. Voor sommige creatievelingen is deze gang van zaken integendeel een echte vondst geworden, want als je “industriële” woningen huurt om te wonen of deze als werkplaats gebruikt, bleek het andersom – goedkoper. Grote productieruimtes worden in de regel opgedeeld in kleinere, waar tentoonstellingen, concerten, kantoorruimtes of karakteristieke studio’s worden georganiseerd. En dit is niet verwonderlijk. De plafonds zijn hoog, de ramen zijn enorm waardoor er veel licht en lucht in de kamer is. Geleidelijk aan beginnen kunstenaars en muzikanten zich te vestigen op hun bedrijventerreinen. Dit is hoe LOFT verschijnt. Vertaald uit het Engels loft betekent “zolder”. Inderdaad, aan het begin van het verschijnen van de ontwerpstijl, was het het zoldergebouw dat zich vestigde, en op de verdieping beneden was er een enorm gebied voor tentoonstellingen, concerten en andere activiteiten. De meest populaire loft in die tijd was de studio van Andy Warhol. Het is zijn stilistische oplossing die de toon en sfeer van de loftstijl in het interieur verder zet.

Wat is de loftstijl?

Traditioneel onderscheiden interieurontwerpers verschillende hoofdgebieden binnen de loftstijl:

Boheemse loft. Achtergrond en basis van het interieur is het klassieke “fabrieksachtige” pand, waarbij meubels en decor bijzonder zorgvuldig zijn uitgekozen. In deze richting wordt creativiteit belichaamd zoals het is: het nieuwe wordt vermengd met het oude, armoedige, armoedige, en het algemene beeld wordt afgewisseld met zowel dure kunstvoorwerpen, ikebana, sculpturen en dingen “van de vuilnisbelt”, zoals de ontwerpers zelf zeggen. Op het eerste gezicht krijg je misschien het gevoel dat het hele interieur bonkig aan het worden is en objecten niet bij elkaar passen, sterker nog, dit is een competent, complex interieur dat eindeloos bekeken kan worden.

Betoverende loft. In een glamoureuze loft is het interieurontwerp gebaseerd op een combinatie van spectrale kleuren met pasteltinten en een prachtig decor (meestal originele lampen). Zo’n interieur wordt verdund met barokke spiegels, planten in massieve betonnen potten en natuurlijke huiden op de vloer.

Industriële of industriële loft. Misschien is deze richting op een hok de meest voorkomende, maar het is vermeldenswaard dat het gebruik ervan in een woonruimte met bepaalde moeilijkheden gepaard gaat. De sfeer van een fabriek of productiefaciliteit is moeilijk te ‘passen’ in de begrippen comfort en thuis. In een appartement of huis zijn de kenmerken van een industriële loft metalen constructies, open ventilatiebuizen, een groot aantal houten elementen en open draden. De meubels zijn voornamelijk in de juiste geometrische vorm geselecteerd, wat meer doet denken aan de minimalistische stijl. De situatie is veel eenvoudiger met het gebruik van deze richting bij het ontwerp van niet-residentiële gebouwen, hier hoe brutaler, hoe beter.

Loft-stijl in het interieur – kenmerken

Inherente kenmerken van een loft zijn bakstenen muren, betonnen vloeren of plafonds, bedrading buitenshuis en overblijfselen van industriële activiteit. En het belangrijkste is vrijheid! Een minimum aan muren en scheidingswanden, het is nog beter als er helemaal geen muren zijn …

Vrijheid staat centraal in deze stijl! En ja hoor, een badkuip midden in een appartement op bronzen poten zonder scherm eromheen is normaal. Natuurlijk is niet iedereen klaar voor dergelijke ontwerpbeslissingen. Voor meer conservatieve mensen is er een zogenaamde aangepaste loft of neoloft. Je ontvangt alle essentiële attributen van deze stijl en je huis wordt super trendy. Alle boho-chique en niet-ergonomische oplossingen worden echter verwijderd. Het blijkt erg functioneel en comfortabel te zijn, vertrouw ons.

Loft-stijl in het interieur van appartementen

Vaker wordt interieurontwerp in loftstijl gebruikt bij het ontwerp van kantoorpanden, cafés, schoonheidssalons, kapperszaken en andere niet-residentiële gebouwen. Het is pas de laatste jaren actief gebruikt als levensstijl. Blijkbaar is de liefde die we hebben geërfd voor lambrequins, tapijten en gepolijste muren nog steeds van invloed, dus onze landgenoten staan ​​dichter bij de klassieke stijl, de Provence of zelfs het Empire. Betonnen plafonds, ongeverfde muren, baksteen en grote hoeveelheden metaal zijn een punt van zorg. Als u echter nog steeds niet bang bent om te durven renoveren in loftstijl, moet u letten op de belangrijkste karakteristieke kenmerken van deze stijl.

Dus om samen te vatten wat een hok is:

 • – Gratis / open plan;
 • – Hoge plafonds;
 • – Ruwe wanddecoratie in het interieur (baksteen of beton);
 • – Betonnen vloeren of plafonds;
 • – Zonering met scheidingswanden en blokken;
 • – Externe bedrading en keramische schakelaars;
 • – Minimale wanden;
 • – Keuken-woonkamer;
 • – Grote ramen;
 • – Combinatie van de meest moderne en oude / verouderde materialen;
 • – Geen gordijnen of onopvallende rolgordijnen en jaloezieën.

huis te huur oostakker

https://be.propenda.com

Gerelateerde artikelen

Tips wanneer je uit huis gaat

Slotenmakers kunnen ook uw kluis openen

Verhuizing voor Senioren