Ererondje
Image default
Gezondheid

Mannenkliniek de Boer – Plassen

Om goed te kunnen plassen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan: een goed gevulde blaas, een goed werkende sluitspier, een goede reflex vanuit het onderste gedeelte van het ruggenmerg en een vrije doorgang van de urine vanaf de blaas naar buiten toe.

Drinken is belangrijk, weet dr. L.J. de Boer, werkzaam bij de Boer Mannen Gezondheid en Zorg (dbmgz) in Baarn. Goed drinken helpt sommige problemen bij het plassen voorkomen. Drink ongeveer 1,2 liter per dag. Op die manier houd je de nieren aan het werk en dat is belangrijk voor het behoud van hun kwaliteit.

Herkenbaar voor vele mannen is om te plassen in het urinoir terwijl er iemand naast hem staat, maar dit is onoverkomelijk. Anders wordt het wanneer je zelfs alleen bent en nog steeds een blokkade bij de urinelozing, het plassen, ondervindt. Sommige ondervinden ook pijnklachten bij het plassen, klachten die ontstaan als de bekkenbodemspieren voortdurend zijn aangespannen.

Uit ervaring weet dr. L.J. de Boer dat er bij klachten bij het plassen wel degelijk iets aan te doen is. Via oefeningen is het mogelijk te leren hoe je de bekkenbodem kunt ontspannen. Ook zoeken naar andere lichamelijke klachten, kan een aanwijzing geven. Zoals een vergrote prostaat of irritaties van de blaas.

Voor problemen bij het plassen, maar ook ongeacht de aanleiding, is iedereen welkom bij de mannenkliniek om informatie in te winnen. De mannenkliniek de Boer Mannen Gezondheid en Zorg zit in Bilthoven (Berg en Bosch) aan de Professor Bronkhorstlaan 10 G 60. Mannenarts dr. L.J. de Boer is als mannenarts en medisch seksuoloog werkzaam bij de mannenkliniek de Boer Mannen Gezondheid en Zorg (DBMGZ). De informatie is ook te vinden op de site https://www.dbmgz.nl

Voor meer info : http://www.dbmgz.nl

Gerelateerde artikelen

Voel Je Beter met Lichttherapie

Tussen rook en damp

De detox van Sapje: wat houdt het in?