Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Moeite met lopen? Misschien is het tijd voor een scootmobiel

Soms kan het doen van boodschappen lastiger worden wanneer u ouder wordt. Om dit toch zelfstandig te kunnen blijven ondernemen is het wellicht verstandig om over te gaan op aanschaf van een scootmobiel. Er een aantal punten waar u rekening mee moet houden bij het aankopen van zo’n scootmobiel, in dit blogartikel vertellen we u graag alle ins en outs.

Drie wielen of vier wielen?

Wanneer u een scootmobiel koopt, heeft u de mogelijkheid om te kiezen tussen een driewieler of vierwieler. Ze hebben beide zo hun voordelen. Zo heeft een driewieler meer wendbaarheid, omdat er aan de voorkant één wiel is in plaats van twee. Een vierwieler kan juist net wat stabieler aanvoelen door de twee voorwielen. Bent u niet zeker welk type u wil? Neem dan contact op met een ervaren partij die u kan adviseren.

Opvouwbaar of vast?

Bij een scootmobiel heeft u ook de keuze uit een opvouwbaar of vast model. Wanneer u een opvouwbaar model kiest, krijgt u een compact model dat gemakkelijk door krappe ruimtes zoals gangpaden kan manoeuvreren. Deze modellen zijn vaak ook eenvoudig mee te nemen in de auto. Een vast model is vaak wat steviger dan een opvouwbaar model. Met een vast model heeft u vaak een hogere maximumsnelheid en actieradius. Een vast model past wellicht niet in de auto, maar u heeft met zo’n scootmobiel niet per se de auto nodig.

Tweedehands scootmobiel

Een scootmobiel kan soms nog wel eens een prijzige aankoop zijn, dit hoeft echter niet het geval te zijn. Zo kunt u bijvoorbeeld de kosten drukken door te kiezen voor een tweedehands model. Bijvoorbeeld bij zorgmiddelenaanhuis.nl vindt u vele mooie occasion modellen. Deze modellen zijn wel gebruikt, maar zeker nog heel mooi. Zo kan u voor een zeer scherpe prijs weer gemakkelijk van A naar B komen. 

https://www.zorgmiddelenaanhuis.nl/