De echte doe-het-zelver komt dit wel vaker tegen, hij of zij moet twee dingen aan elkaar bevestigen. In dit geval kun je gebruik maken van bouten en moeren. Deze soorten materialen zijn perfect om dingen aan elkaar te bevestigen. Je kunt ze namelijk op meerdere manieren aan elkaar verbinden. Bijvoorbeeld met het gebruik van metaal of hout ertussen. Je zult al heel gauw merken dat dit zeker hele stevige verbindingen zijn die je ook echt niet zomaar uit elkaar gaat krijgen. Dit wil je bereiken wanneer dingen aan elkaar bevestigd om zo een stevige constructie te creëren. Dit is vooral heel belangrijk wanneer je bezig bent met iets wat buiten moet komen te staan. Door de veranderlijke weersomstandigheden zal het met meer verwering te maken krijgen.

 

Een moer is een simpele ring die over algemeen zes vlakken kent. Deze kun je makkelijk met een sleutel vast draaien. Daarnaast heb je ook moeren die je gewoon met je handen aan kunt draaien. Dit zijn over algemeen grotere objecten die ook meer ruimte in beslag nemen. Dit maakt het niet heel erg handig om mee te werken. Je hebt heel erg veel verschillende soorten moeren. Zo heb je bijvoorbeeld lasmoeren, deze worden, zoals je uit de naam kunt halen, gebruikt bij het lassen. Deze moeren wijken iets af van normale moeren en zijn ook minder gemakkelijk te verkrijgen ten opzichte van normale moeren. Over het algemeen zijn ze van staan en ze zijn ook te koop in RVS materiaal. Dit staat voor roestvrij staal. Deze moeren zijn daarom ook goed buiten te gebruiken.

 

Bouten zien er weer een stuk anders uit dan moeren. Je kunt echter niet zonder ze wanneer je met moeren werkt. Deze worden namelijk altijd met elkaar verbonden. Zonder een moer heb je niks aan een bout en zonder bout heb je niks aan een moer. De bout draai je namelijk in de moer om dingen goed vast te zetten. Met bouten en moeren wordt het heel makkelijk om materialen met elkaar te verbinden.  Verwar bouten echter niet met schroeven. Ze lijken erg op elkaar maar toch hebben ze een andere verbinding. Schroeven hebben een puntig uiteinde zodat je deze met een boormachine kunt bevestigen. Ook hebben ze een andere kop dan een bout.

 

Voor meer info : https://moerenbout.nl/