Is je APK-keuring geweest en blijkt ineens dat je nieuwe banden nodig hebt? Dat komt natuurlijk niet gelegen. De aanschaf van autobanden is vaak een prijzige aangelegenheid, en naast je budget moet je dan ook nog eens nadenken over het merk. Gelukkig kun je altijd bij je garage of bandenservice terecht voor advies. Wat zeker is: je wilt geen gevaar op de weg zijn. 

Wanneer koop je nieuwe banden

Je autobanden dienen na vijf jaar een grondige controle te krijgen. De meeste worden vervangen na zo’n tien jaar. Uiteraard kan er altijd iets gebeuren waardoor je onverwacht een banden moet aanschaffen. Je bent misschien geen expert in autobanden en daarom word je enigszins overweldigd. De monteur zal met je meedenken. Bekende merken zoals Continental zullen altijd een goede keuze zijn, goede kwaliteit is gegarandeerd. Moet je wat meer op de kleintjes letten, dan zijn er ook economischere varianten. Die gaan minder lang mee, maar zijn ideaal als je bijvoorbeeld je auto niet dagelijks gebruikt.   

Een veilige investering

Autobanden zijn een investering. Je banden garanderen veiligheid op de weg en daarom zullen garages ook aanraden om eerder te letten op kwaliteit dan op je budget. Vooral als je je auto regelmatig gebruikt en er lange afstanden mee rijdt, wil je problemen op de weg voorkomen. Je banden zijn dus belangrijk. Mocht je echt aan een budget gebonden zijn, laat je dan adviseren door de monteur over het beste alternatief.

Voor meer info :