Ererondje
Image default
Winkelen

Openingstijden

Openingstijden

Onlangs heb ik een supermarkt overgenomen. Ik had voldoende geld gespaard om het gebouw te kopen. Dit betekent dat ik wel ben aangesloten bij de supermarktketen, in dit geval bij de Jumbo, maar dat ik verder zelfstandig ondernemer ben. Ik verkoop dus veel producten van het eigen merk en de winkel draagt ook de naam van de keten maar ik mag ook voor een groot deel zelf de regels bepalen. Uiteraard houden we ons keurig aan de zeven zekerheden. Dat staat als een paal boven water. Maar de openingstijden mag ik bijvoorbeeld helemaal zelf beslissen zonder hulp van bovenaf. Niet alleen geldt dit voor de openingstijden, ook voor bijvoorbeeld de overige producten. Het is namelijk erg leuk om producten uit de streek aan te bieden van particuliere leveranciers. Dat houdt in dat we deze artikelen niet aangeleverd krijgen met de gewone vracht, maar door aparte bestelbusjes. Soms halen we speciale producten zelfs bij de boeren in de omgeving weg. De vestiging is gevestigd in Groningen en deze provincie staat bekend om zijn mosterd, zijn droge worst en hoe gek het ook klinkt, van zijn aardbeien. Groningse aardbeien zijn nog lekkerder en voller van smaak dan de Hollandse zoals je die kunt vinden in Noord-Holland of Zuid-Holland. Met trots mag ik dan ook meedelen dat we ze in huis hebben tijdens het aardbeiseizoen. Kortom, in de lente en de zomer kan je hiervoor bij ons terecht. Als zelfstandige ondernemer heb je dus veel meer vrijheid als het op dit soort dingen aankomt. Het is wel erg fijn dat we zo kunnen fluctueren qua openingstijden en producten. Ook op het gebied van contracten ben ik veel vrijer. Als iemand echt goed heeft bewezen dat hij of zij een hart voor de zaak heeft, wie ben ik dan om diegene niet en kans te geven en hem of haar een vast contract aan te bieden als de eerste drie jaren er op zijn. Ik ben zeker geen voorstander van leeftijdsdiscriminatie dus als zijn of haar kennis en ervaring opwegen tegen de loonkosten, dan kan diegene rekenen op een vast contract. En dat kom je niet vaak meer tegen in de supermarktbranche.

Onze openingstijden

Ik wil het nog even graag over de openingstijden van onze winkel hebben. Onze openingstijden hebben wij geheel aangepast aan de wensen van onze klanten. Eerder hadden wij elke dag dezelfde openingstijden maar we merkten dat er tijdens bepaalde periodes vrijwel geen klant te vinden is terwijl het bijvoorbeeld tussen vier uur en zeven uur in de avond stervensdruk kan zijn. Waarom zouden we de openingstijden dan niet daarop aanpassen? Dus zijn we verder gaan onderzoeken wat geschikte openingstijden voor onze winkel zouden zijn. Al snel bleek dat we behoorlijk kunnen besparen per dag als we goed kijken naar de pieken en dalen van het aantal klanten per dag en per uur. Zo kwamen we uit op specifieke openingstijden die we snel hebben overgenomen dit de gegevens. Onze klanten waren gelukkig ook erg enthousiast over deze nieuwe openingstijden. Omdat we het graag zo snel mogelijk met iedereen wilden delen dat onze openingstijden veranderd waren hebben we contact gezocht met de bekendste site waarop je dit gratis en voor niets kan publiceren. Zo maak je ook nog eens reclame voor je eigen winkel en dat voor noppes. De site is genaamd openingstijden.nl. Dat is wel een erg fijne naam als je op zoek bent naar openingstijden dus het sprak direct voor zich dat we met hen in zee zijn gegaan. Je vindt op deze site de openingstijden van vrijwel alle Jumbo filialen in Nederland maar dat is nog lang niet alles.

  • Je kan hier ook terecht voor de openingstijden van alle andere supermarkten die in Nederland te vinden zijn.
  • Verder zijn hier de tijden te vinden bijvoorbeeld grote bouwmarkten.
  • Kledingwinkels en warenhuizen.
  • En drogisterijen.

Download gratis de app

Een tip die ik jullie lezers toch echt niet kan onthouden is het downloaden van de gratis app. Via de playstore zal je ongetwijfeld snel deze app kunnen vinden. Eventjes downloaden, het neemt maar weinig ruimte op je smartphone in beslag, en je hebt overal de openingstijden van alle bekende winkels waaronder die van de mijne bij de hand. Dat scheelt nogal wat surfwerk op je pc, tablet of telefoon. Wederom geheel gratis, de site verdiend al genoeg door het aantal bezoekers dus dat is nog eens mooi meegenomen voor zowel de gebruikers als voor de bezoekers. Mijn winkel heeft aanzienlijk meer klanten gekregen dankzij het promotiewerk die heeft plaatsgevonden op deze handige website. Door het aanpassen van onze openingstijden zijn wij nu optimaal bezet en weten we wat de klant wil hebben. Dan kan ik me verder focussen op het ontwikkelen van een nog beter assortiment. Het verschilt immers per regio wat de mensen het liefste voorgeschoteld krijgen, zelfs in een klein land als Nederland. Hier in het Noorden is verse groente en fruit van groot belang net als een grote zuivelafdeling. Terwijl we weer minder exotische producten verkopen. Daardoor kunnen we de internationale maaltijden inkorten om plaats te maken voor een grotere slagerij. En zo is een supermarkt altijd bezig om in te spelen op de wensen van de consumenten. Het is een organische bezigheid dat constant veranderd. Dat maakt het ook zo leuk om manager te zijn. Het is extra leuk omdat je personeel van alle leeftijden is en van alle intelligentsia. Hopelijk kan ik je hier snel verwelkomen.

Voor meer info : http://www.openingstijden.nl/