Praktijk voor relatietherapie in Utrecht

Wanneer u relatietherapie in Utrecht overweegt, dan kunnen wij ons voorstellen dat u eerst de verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Daar waar de ene therapeut zich meer richt op het gevoel en de dingen die zich in het heden afspelen, kan de andere therapeut zich meer richten op waar uw relatieproblemen een gevolg van zijn. In dit geval gaat het ook vaak over gebeurtenissen die zich in uw jeugd hebben afgespeeld. Zijn uw ouders op jonge leeftijd gescheiden en is dit uitgelopen op een vechtscheiding om de voogdij, dan zullen uw relatieproblemen hieruit voort kunnen komen. Als u geen ‘goed’ voorbeeld heeft gehad, kan het voorkomen dat u later ook problemen heeft in relaties. Relatietherapie in Utrecht kan deze oorzaken aan het licht stellen.

Wat doet een relatietherapeut in Utrecht precies?

De therapeut weet de vinger op de juiste plek te leggen waardoor u in zult zien dat uw man of vrouw wellicht niet ontrouw is (en u dit wellicht wel, maar onterecht, denkt). Het probleem is vaak dat men dingen denkt of ziet die er niet zijn. Een relatietherapeut in Utrecht kan hier uitstekend bij helpen om u in te laten zien dat dit slechts uw eigen gedachten zijn, maar dat uw partner soms een paar dingen doet waardoor u jaloers wordt of waardoor u ruzie krijgt. Soms praten man en vrouw niet meer met elkaar en blijkt een aantal sessies al voldoende te zijn om een relatie nieuw leven in te blazen. Een relatietherapeut in Utrecht staat voor u klaar wanneer u dit wilt en wanneer u er samen aan toe bent om aan uw relatie te werken.

Wat houdt relatietherapie in Utrecht in?

Wanneer u samen heeft besloten relatietherapie in Utrecht te volgen, wilt u vaak werken aan uw relatie. Dit heeft echter niet zoveel zin wanneer uw man of vrouw eigenlijk met tegenzin met u mee gaat naar relatietherapie. Zaak is dat er vervolgens wordt gekeken naar de reden waarom uw man of vrouw met tegenzin naar de therapie gaat. Denkt hij of zij bijvoorbeeld dat het niet zoveel zin heeft om in therapie te gaan? Of is het ‘vuur’ eigenlijk al gedoofd en is hij of zij van mening dat het beter is om uit elkaar te gaan? Tijdens relatietherapie in Utrecht wordt dit in kaart gebracht en wordt er eerst gekeken hoeveel commitment er is om daadwerkelijk nog aan uw relatie te werken.

Voor meer info : http://www.martijnkets.nl/relatietherapie/