Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Reclamefotografie Zwolle

De Overijsselse stad Zwolle kent een aantal goede reclamefotografen. Een aantal daarvan zijn in z’n geheel niet vindbaar op het internet. Zij komen nog uit het Wehkamp tijdperk. Dit vroegere postorderbedrijf en nu succesvolle webwinkel deed eerst alles in eigen beheer, om vervolgens alles af te stoten met een aantal fotografen weer als freelancer ingehuurd. Nu doet Wehkamp weer alles zelf. Onafhankleijk daarvan zijn er in de Zwolle een aantal goede reclamefotografen waar er een aantal zijn aangesloten bij de beroepsorganisatie DuPho. Niet noodzakelijkerwijks staan deze fotografen bovenaan de lijst in de zoekmachines. Het zijn doorgaans de publieksfotografen die met algemene termen op de eerste pagina staan. De Zwolse fotograaf Vincent Hartman van STUDIOVHF probeert daar door het promoten van de DuPho site en natuurlijk zijn eigen site(s) wat aan te veranderen.

Fotograaf Zwolle

Zwolle is door de jaren heen gegroeid van een conservatieve provinciehoofdstad tot voorruitstrevende economische motor van de wijde regio. Door de strategische ligging vormde de hanzestad al in de gouden eeuw een belangrijke spil in de internationale ligging. Meer recent heeft het neutrale karakter van de stad temidden van het conservatieve zuiden, oosten en noorden van de stad voor een aanzuigende werking gezorgd en heeft het een uitstekend winkelbestand, uitgaans- en studentenleven. Een groot aantal reclamebureau’s, grafisch vormgevers en marketing communicatie professionals van bedrijven en organisaties zorgen voor een redelijk constante stroom om de Zwolse Fotografen aan het werk te houden.

STUDIOVHF

De fotostudio van STUDIOVHF ligt net even buiten de stad Zwolle. Fotograaf Vincent Hartman is gestart in Zwolle-Zuid en is via het Veeralleekwartier uiteindelijk in Heino, gemeente Raalte terechtgekomen. Hier is de studio direct vanaf de eigen parkeerplaats bereikbaar via een grote toegangsdeur. De opnameruimte heeft een vaste Limbowand en een opnametafel voor productfotografie. Ook zijn er zg. bustes aanwezig van het fotograferen van kleding op de ‘invisible man’ methode. Er is een aparte ruimte voor omkleden, haar en visagie. In de studio werken 2 fotografen en een assistent. Afgezien van productfotografie staat de studio bekend om haar reclamefotografie, interieurfotografie en algemene bedrijfsfotografie, waaronder portretten en profielfoto’s.

 

Bij reclamefotografie wordt er volgens een vooraf vastgesteld concept of sfeerbeeld gewerkt. De communicatie doelen zijn beschreven, eventuele modellen en locaties zijn geregeld en de eisen aan compositie zijn besproken zodat de foto naadloos binnen de vormgeving van het gebruiksdoel past. Bij reclamefotografie gaat het om het weergeven van de sfeer van een product of dienst die aansluit bij het imago van het merk. Het geeft het gebruik weer van het product en de voordelen die het biedt. Het kan ook een heel duidelijke letterlijke illustratie zijn van de boodschap. Bij reclamefotografie staat het communicatie doel voorop en de fotografische uitwerking hoeft niet noodzakelijkerwijs realistisch te zijn.

Meer over de veelzijdigheid van STUDIOVHF kunt u zien in het portfolio.