Ererondje
Image default
Wijn

Rode wijnglazen waarmee je kan decanteren

Decanteren is een belangrijk onderdeel bij wat rijpere en oudere wijnen. Ze zitten al voor een langere tijd zonder zuurstof en dit proef je als je de wijn niet goed decanteert. Gelukkig kan je rode wijn eenvoudig zelf decanteren met een speciaal karaf. Als je geen zin hebt om een speciaal karaf te kopen dan kan het slim zijn om te investeren in rode wijnglazen die je zelf kan decanteren. Je hoeft dan geen speciaal karaf te kopen en je kan de rode wijn eenvoudig in het glas zelf decanteren.

De rode wijn schuin inschenken in de wijnglazen.

Een onderdeel, waarmee je eenvoudig de wijn kan decanteren in rode wijnglazen is door het glas schuin te houden. Terwijl je de wijn inschenkt kan je eventueel een licht draaiende beweging maken, maar als je echt een speciaal rood wijnglas koopt is dit niet verplicht. Door deze beweging te maken of het glas schuin te houden zorg je ervoor dat er extra zuurstof aan de wijn wordt toegevoegd. Een oude rode wijn zit nu vol smaak en heeft geen vreemde bijsmaak. Je kan zo heerlijk genieten van de bijzondere smaken en aroma’s die door de jaren heen zijn vrijgekomen.

Waar koop je rode wijnglazen die kunnen decanteren?

Als je naar een standaard winkel gaat dan is de kans klein dat je rode wijnglazen tegenkomt die kunnen decanteren. Het is echt een speciaal product. We raden je aan om naar een speciaalzaak te gaan die gespecialiseerd is in glasservies of rode wijnglazen. De beste kans om te vinden wat je zoekt is door eens op het internet te kijken. De kans is groot dat de rode wijnglazen op het internet eventueel de mogelijkheid hebben om gelijktijdig te decanteren. Bekijk eens de online collecties met wijnglazen en sla je slag. We raden tevens aan om direct te kiezen voor kristalglas. Met behulp van kristalglas zal de smaak nog beter ontwikkelen en kan je genieten van iedere slok.

Voor meer info : http://www.rode-wijnglazenshop.nl