Ererondje
Image default
Woning en Tuin

Rookkanaal online bij HGB-Trading

Hoewel een centrale verwarming in bijna elk huis te vinden is als methode om uw huis te verwarmen, zijn er nog alternatieve mogelijkheden om dat te doen. Een ervan is de nostalgische open haard, een allesbrander of een houtkachel. Het vuur geeft een gezellige, warm gekleurde en levendige verlichting; iets waar mensen uren naar kunnen staren. Het beweegt en knettert. Het ruikt lekker. Op en top sfeer in de huiskamer. Hoewel veel warmte via het rookkanaal verdwijnt, verdwijnt er gelukkig ook rook. U kunt een nieuw rookkanaal online bestellen bij HGB-Trading. Het is belangrijk dat deze rook goed en op tijd wordt afgevoerd omdat er naast brandgevaar ook verstikkingsgevaar mogelijk is. Bij verbranding komen gassen vrij zoals koolmonoxide. Als er niet voldoende geventileerd wordt, zijn deze gassen gevaarlijk. Wat dat betreft is het goed dat er veel warmte verdwijnt; het betekent ook dat er genoeg ventilatie is. Een goed rookkanaal is dus in meerdere opzichten essentieel.

 

Het rookkanaal van nu en het rookkanaal vroeger:

 

De meningen over rookkanalen zijn nogal verschillend. Niet alle argumenten zijn gegrond omdat er ook nogal veel veranderd is. Dit allemaal ten goede van het product rookkanaal. Dus ook gunstig voor uw veiligheid en gezondheid. Hieronder volgen de verschillen met toen en nu.

 

Vroeger, in de jaren ‘80, werden rookkanalen geïsoleerd met steenwol. Om steenwol te laten smelten heeft het een temperatuur nodig van 1000 graden Celsius. Als een open haard een tijdje brandt, kan de temperatuur behoorlijk oplopen. Daarom zijn moderne rookkanalen met keramisch materiaal geïsoleerd. Dit materiaal kan pas bij 1700 graden Celsius smelten. Tegenwoordig heeft een rookkanaal een afgesloten einde. De isolatie kan zo niet wegzakken. Dit risico bestond wel in de jaren ‘80. Een rookkanaal dat tegenwoordig wordt gebruikt heeft de juiste lengte. Voorheen was zo’n kanaal nog wel eens te kort. Door ook nog eens het zakken van het isolatiemateriaal kon met name bij de aansluiting met het dak brand ontstaan. Het moderne rookkanaal is na een schoorsteenbrand nog wel te gebruiken. Vroeger niet, dan kon hij weggegooid en vervangen worden.

En de modernste ontwikkeling is uiteraard dat u uw rookkanaal online kunt bestellen.

 

 

Het rookkanaal online bij HGB-Trading

 

U kunt bij diverse winkels een rookkanaal online bestellen of in de winkel kopen. Er zijn allerlei soorten en maten. Wanneer u een rookkanaal online bestelt bij HGB-Trading, bent u ervan verzekerd dat u kwaliteit in huis haalt. Een product dat ook nog eens een goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft zoals u die niet zal vinden bij andere aanbieders. Als u uw rookkanaal online bestelt, leveren wij direct uit voorraad. Wanneer u voor 11:00 uur bestelt, wordt uw rookkanaal de volgende werkdag al aan huis geleverd. Online bestellen is snel en makkelijk. Maar u mag uiteraard de bestelling ook af komen halen in onze vestiging in Velserbroek.

 

Haal uw rookkanaal online in huis en u haalt een product van betaalbare kwaliteit in huis. Bovendien bent u bij HGB-Trading gegarandeerd van een goede service. Wanneer u dus vragen heeft over het rookkanaal online bestellen of over andere producten, kunt u altijd contact hierover met ons opnemen. Wij kunnen u ook informeren over de juiste wijze waarop u uw online bestelde rookkanaal, zelf kan aanleggen. De werkwijze kunt u terugvinden op onze website.

Voor meer info : http://www.hgb-trading.nl/rookkanaal-kachelpijp