Ererondje
Image default
Beauty en verzorging

Tabouret populaire kruk in zorginstellingen

Tabouret Kruk

Een tabouret, in Nederland ook bekend als taboeret is dankzij zijn multifunctionele eigenschappen een zeer gewaardeerde kruk in zorginstellingen.

Door de vergrijzing in Nederland en de constante bezuinigingen staan er steeds minder handjes aan het bed en wordt de werkdruk voor het verplegend personeel steeds groter. Het ziekteverzuim is de afgelopen jaren steeds licht gedaald maar met de toenemende werkdruk is het niet uit te sluiten dat dit binnenkort weer een stijgende lijn zal laten zien.

Het is onwaarschijnlijk dat er op korte termijn meer geld vrij komt voor de zorgsector met als gevolg dat de werkdruk hoog zal blijven. Om onnodig uitval te voorkomen is het verstandig om na te denken over maatregelen die het verplegend personeel kan helpen om bepaalde taken te verlichten.

Tabouret mobiel zitmeubel

Vanzelfsprekend is een tabouret geen wondermiddel dat alle problomen oplost maar deze kruk op wielen kan bij bepaalde werkzaamheden wel degelijk een welkom hulpmiddel zijn. Gelukkig hebben verschillende zorginstellingen dit onderkent en bieden hun personeel de mogelijkheid om een tabouret tijdens hun dagelijkse werkzaamheden te gebruiken.

Voor degene die niet precies weten wat een tabouret is hierbij een korte omschrijving van dit verrijdbare zitmeubel.

Een tabouret of nogmaals een taboeret zoals hij ook wel wordt genoemd in Nederland is een kruk die meestal met geluidsarme wieltjes is uitgevoerd en zorgt voor een grote mobiliteit op de werkvloer. Deze eigenschap geeft de tabouret een groot voordeel ten opzichte van de gewone kruk die vaak is uitgevoerd met vier vaste poten en waarbij zittend verplaatsen niet mogelijk is. Het is wel van essentieel belang dat u de taboeret uitrust met de juiste zwenkwieltjes. Deze moeten het juiste loopvlak hebben voor de ondergrond waarop u de kruk gebruikt. Dit voorkomt beschadiging van de vloer.

Een ander groot verschil met de alom bekende kruk is het voetkruis die dankzij zijn vijf poten de tabouret een grote stabiliteit geeft. Deze base kunt u verkrijgen in verchroomd metaal, kunststof of aluminium. De meeste tabourets zijn tegenwoordig van een goede kwaliteit dus is het een kwestie van smaak en voorkeur welke u kiest.

Essentieel is de zithoogte. Koop dus een kruk waarbij u op de juiste hoogte uw werkzaamheden kunt verrichten. De meeste tabourets zijn voorzien van een betrouwbare gasveer die u traploos in hoogte kunt verstellen.

Als laatste en zeker niet het onbelangrijkste is de zitting van de tabouret. Deze vaak ronde zittingen moeten comfortabel zitten en mogen zeker niet te zacht zijn.

Om een vergissing uit te sluiten willen we nadrukkelijk vermelden dat een tabouret geen kapperskruk of zadelkruk is. Deze laatste zijn uitgerust met een zitting die de vorm van een zadel heeft. Ook wel zadelzitting genoemd.

Tabouret ook voor u?

Een tabouret wordt zeer regelmatig gebruikt in zorginstellingen om bepaalde werkzaamheden te verlichten maar is zeker niet de enige doelgroep die veelvuldig gebruik maakt van deze kruk op wielen. Ook schoonheidsspecialisten, pedicures, kappers, operators, leerkrachten en laboranten hebben de voordelen van de tabouret ontdekt.

Naast het professionele gebruik van een tabouret is deze kruk ook een uitkomst voor veel mensen in huiselijke omgeving. Een tabouret is onmisbaar bij het uitoefenen van veel hobby’s of als men wat moeilijk ter been is en toch wat huishoudelijke werkzaamheden wil verrichten zoals het eten koken is de tabouret het perfecte zitmeubel.

Oriënteert u zich eens bij:

Tabouret Benelux

www.tabouretbenelux.com

Telefoon: 033-7850399

Voor meer info : http://www.tabouretbenelux.com/tabouret