Ererondje
Image default
Dienstverlening

Uitvaart

Een mooie uitvaart

Wanneer u te maken krijgt met een sterfgeval dan heeft dit vaak een grote impact op uw leven. Zeker wanneer het gaat om iemand die u aan het hart ging, het kan hier bijvoorbeeld gaan om een familielid maar ook een goede vriend, zult u zich door een periode van diepe rouw moeten zien te werken. Juist wanneer het sterfgeval net heeft plaatsgevonden is het van groot belang dat een aantal zaken spoedig geregeld wordt. Het is namelijk zo dat de week na het overlijden een groot aantal zaken geregeld moet worden. Het is op zo’n moment fijn dat je de hulp in kunt roepen van iemand die verstand van zaken heeft en die u bij kan staan bij, bijvoorbeeld, het organiseren van de uitvaart. Bij het regelen van een uitvaart komt vaak heel veel kijken en het is daarom niet onverstandig om de hulp in te roepen van iemand die, wanneer het om het regelen van een uitvaart, gepokt en gemazeld is. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat er een uitvaart geregeld wordt waar het aan niets ontbreekt. De begrafenisondernemer weet hiervan en is zich er terdege van bewust dat de familie en vrienden van de overledene vaak niets liever willen dan dat het een zeer waardig afscheid wordt. Een uitvaart kan per slot van rekening maar een keer en dan moet het niet zo zijn dat er achteraf klachten zijn over de zaken zoals die zich hebben voorgedaan. Wanneer u iemand in de arm neemt om de uitvaart te verzorgen is het dan ook belangrijk dat u goed uw wensen kenbaar maakt. Op die manier wordt het mogelijk om aan alles te voldoen waarmee u op de proppen bent gekomen. Op deze wijze kunt u er zeker van zijn dat u precies dat eerbiedige afscheid aan de overledene meegeeft als dat u graag had willen zien.

Een waardige uitvaart

Tegenwoordig zien we dat de uitvaart steeds persoonlijker wordt. Waar men vroeger vanuit de kerk begraven of gecremeerd werd, zien we nu dat de locaties waar de uitvaart gehouden wordt in aantal en diversiteit toenemen. Het persoonlijke element komt steeds meer op de voorgrond te staan en dat betekent dat iedere uitvaart zijn eigen accenten draagt. Het is belangrijk dat de begrafenisondernemer hier rekening mee houdt en dat deze precies die uitvaart organiseert die een representatie is van de overledene. Op die manier wordt een uitvaart niet enkel en alleen een droevig afscheid, het wordt ook een waardige manier om de gestorvene te herdenken. Dit kan op vele manieren gebeuren en het is geheel aan u om te beslissen wat u graag gerealiseerd zou willen zien. Tegenwoordig wordt er steeds meer gebruik gemaakt van muziek tijdens de uitvaart en wanneer u hier ook wel oren naar heeft dan kunt u dit aangeven bij uw begrafenisondernemer. Op die manier kunt u dat persoonlijke tintje meegeven aan de begrafenis of crematie tijdens de uitvaart. Het is tegenwoordig ook niet meer zo dat er tijdens de plechtigheid enkel en alleen religieuze muziek wordt gedraaid. In principe is alles mogelijk en het is aan u om te bedenken of u gaat voor live muziek of wanneer u liever gewoon een CD wilt afspelen is daar ook geen enkel bezwaar tegen. Alles is mogelijk mits u het duidelijk aangeeft.

Persoonlijk herdenken

Geconfronteerd worden met een sterfgeval is dikwijls een zeer ingrijpende gebeurtenis. Het maakt in de regel weinig uit of een overledene oud of jong was; wanneer het einde daar is, is dat altijd een groot gemis. Het is goed om hier ook al tijdens de uitvaart bij stil te staan. Op die manier creëert u namelijk een plek om te beginnen met het rouwen en dat is zeer belangrijk. Een uitvaart is dan ook niet enkel en alleen een plek om stil te staan bij de overledene, het is ook een moment voor de nabestaanden om stil te staan bij het moment. Een uitvaart is dus een zeer belangrijk moment in het rouwproces. Een begrafenisondernemer zal u kunnen bijstaan om dit moment tot een gedenkwaardig afscheid te maken. Zij hebben al vele jaren ervaring en weten niet enkel van de hoed, maar ook nog eens van de rand. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat u precies de herdenking krijgt die u in gedachten heeft. Op die manier kunt u zich richten op de overige zaken die allemaal om de hoek komen kijken in het geval van een sterfgeval. Het moge duidelijk zijn dat dit niet enkel en alleen een hoop tijd kost, maar dat het daarnaast ook nog eens de nodige rust geeft waar u waarschijnlijk op dat moment als geen ander behoefte aan heeft. Wanneer u op zo’n moment organisatorische zaken uit handen kunt geven zult u merken dat dit een groot gevoel van rust geeft en maakt het lijden wat meer draaglijk. Wilt u weten hoe u in contact kunt komen met mensen die u in deze periode bij kunnen staan? Wij raden u aan om even op onze website te kijken voor meer informatie. Hier vindt u namelijk alles omtrent:

  • de mogelijkheden die er zijn voor een herdenkingsdienst
  • de kosten die aan dit geheel verbonden zijn
  • onze contactgegevens

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande nog vragen hebben dan raden wij u aan om even persoonlijk contact met ons op te nemen. Wij staan altijd voor u klaar.

Voor meer info : http://www.vredehof.nl/

Gerelateerde artikelen

Coach Arnhem

Hier kunt u de beste CNC freesmachine kopen

Naar Jilster voor afscheid collega