Ererondje
Image default
Winkelen

Waar haalt de Powerbank zijn stroom vandaan

Mobiele apparaten waarmee je de hele dag bereikbaar en online bent worden door steeds meer mensen gebruikt. Sterker nog: er zijn onderhand meer mobiele apparaten dan mensen. Over veel van deze apparaten klinkt niets dan lof. Wel geldt voor allemaal dat er een nadeel aan kleeft waar je niet omheen kunt: aan het einde van de dag is de accu leeg. En met smartphones die steeds meer eisen van hun accu wordt een lange werkdag op een accu niet eens gehaald. Apparaten moeten steeds vaker tussendoor opgeladen worden. Maar hoe doe je dat als er geen stroom in de buurt is? Het antwoord: de Powerbank

Inzetbaarheid van de Powerbank

De Powerbank of mobiele oplader (zoals het ook wel genoemd wordt) is een soort accu die je, voordat je weggaat, koppelt aan je laptop of computer. Door de Powerbank aan je laptop of computer te koppelen slaat de mobiele oplader stroom op om daar later je smartphone, tablet, fotocamera, videocamera, spelcomputer of navigatiesysteem mee op te laden. Ideaal voor onderweg dus!

Het geheim van de Powerbank

De meeste mobiele opladers zijn voorzien van een Lithium-Ion 18650-batterij. Deze batterij wordt, zoals gezegd, opgeladen door de powerbank middels een USB-kabel te verbinden aan je computer of laptop. De afmeting van deze batterij is gestandaardiseerd: de diameter bedraagt altijd 18 millimeter en de batterij is nooit hoger dan 65 millimeter.  De combinatie van de kleine afmeting en de functionaliteit om bijna alle mobiele devices te kunnen voorzien van stroom maakt de Powerbank uitermate geschikt om mee te nemen en in te zetten als je even niet in de buurt bent van een stopcontact.

Voor meer info : http://www.cubearray.com/koop-nog-geen-powerbank-voordat-je-dit-leest