Zonnepanelen leveren je nadat je de prijs van de zonnepanelen hebt terugverdiend in de vorm van de energie die ze opleveren eigenlijk gewoon geld op. Daarbovenop zijn ze goed voor het milieu en ben je minder afhankelijk van energieleveranciers.
Verder wil de overheid graag dat je zonnepanelen aanschaft. Om dit voor elkaar te krijgen zorgt de overheid ervoor dat er gunstige rentes horen bij de leningen voor zonnepanelen en andere milieuvriendelijke energiebronnen.
Als je dan zonnepanelen gaat kopen, is het handig om te weten welke soorten zonnepanelen er zijn. Over het algemeen gesproken zijn er twee soorten zonnepanelen: monokristallijne zonnepanelen en polykristallijne zonnepanelen. Het verschil tussen de twee is het uiterlijk en een miniem verschil in geleverde energie. Monokristallijne zonnepanelen zijn zwart en leveren net wat meer energie dan polykristallijne zonnepanelen. Wel zijn monokristallijne zonnepanelen wat duurder. Polykristallijne zonnepanelen zijn blauw en zijn dus wat goedkoper en leveren iets minder energie dan monokristallijne zonnepanelen.
Bij de installatie van je zonnepanelen moet je letten op de ruimte die je beschikbaar hebt. Je kijkt dan naar waar de zonnepanelen gelegd worden en hoeveel er passen. Dit kan zowel op locatie zelf als via de computer, afhankelijk van het bedrijf dat de zonnepanelen komt leggen. Belangrijk is dat jij bij het opstellen van het bouwplan goed oplet en vragen stelt over de hele procedure.
Als alles dan goed is aangelegd en aangesloten kan je beginnen met je geld terug te verdienen. Als je ervoor hebt gekozen om je hele huishouden te voorzien van alleen zonne-energie, dan zie je geen energierekeningen meer voorbijkomen. Sterker nog, als je energie over hebt krijg je geld van de energieleverancier.
Als je dan toch nog twijfelt of een dak hebt dat niet geschikt is, zijn er nog meer opties. Je kan zonnepanelen huren, zonnepanelen kopen op een dak in de buurt en investeren in zonneparken. Ook zijn er nog mogelijkheden als je woont in een huurhuis en zonnepanelen aan wilt leggen. Er zijn dus genoeg opties.
|
Voor meer info : https://www.wijsmanduurzaam.nl/ |