Ererondje
Image default
Woningen

5 Tips van Vera Welker Makelaars

5 tips om een huis te kopen

Proficiat! Je gaat een nieuw huis kopen, Spannend en natuurlijk heel leuk. Maar wat komt er nou allemaal bij kijken? Hoe gaat het in z’n gang, waar moet je op letten en hoe kun je het zo eenvoudig mogelijk maken voor je zelf? Wij geven je 5 gouden tips bij het vinden en kopen van een huis.

1. De hypotheek
De hypotheek rond krijgen voor je woning Heb je al een idee wat je budget zal zijn en in welke prijsklasse je een woning zoekt? Zo nee, dan is het goed om dit als eerste uit te zoeken. Niets zo vervelend dan een huis vinden die boven je budget te koop staat. Maak daarom eerst een afspraak met je bank of een hypotheek adviseur. Meestal kun je vrijblijvend een schatting krijgen wat je aan hypotheek kunt krijgen.

2. Huis gevonden! En nu?
Stel dat je je droomhuis hebt gevonden, wil je natuurlijk weten of je geen kat in de zak koopt. Hoe ga je dit beoordelen? Doe je dit liever zelf en bespaar je hiermee de kosten van een makelaar, of laat je een professionele taxateur de woning inspecteren? Een huis kopen doe je niet vaak en dan wil je zeker weten dat alles goed is, niet waar? Heb je geen kaas gegeven van huizen, dan adviseren wij een woningtaxateur in te schakelen.

3. Een bezichtiging inplannen
Huis in orde? Mooi. Dan kunnen we zaken gaan doen. Meestal betekent dit een afspraak met de makelaar van de verkopende partij. Ons advies is om hier niet te lang mee te wachten, ervaring leert dat er zoveel meer te zien is in de woning zelf, dan dat je in een brochure of op Funda kunt zien. Daarnaast gaat het om een van de grootste beslissingen in je leven en moet het gevoel bij de woning heel goed zijn.

4. Let’s talk money
Op moment dat je een bod wilt uitbrengen ga je natuurlijk voor de beste prijs. Teveel betalen is zonde. Een goede makelaar helpt je hierbij , zodat je de juiste prijs betaald voor de woning. Door het inschakelen van professional, help je jezelf geld besparen en dat is natuurlijk altijd goed. Je makelaar bemiddelt namens jou met de makelaar van de verkopende partij. Meestal zijn deze mensen goede bekenden van elkaar. Ze kennen elkaars business en kunnen op een ander manier zaken met elkaar doen in verhouding tot particulieren onderling. Maak hier dus gebruik van en zorg dat je een goede onderhandelingspositie hebt.

5. Prijs akkoord
Nu de financiering. Prijs is akkoord en de deal is binnen, yes! Nu is het zaak om de adviseur in te schakelen waar je al een offerte had opgevraagd in te schakelen. Deze zal je om alle benodigde stukken vragen voor het correct afhandelen van de hypotheek. TIP: zorg dat je alles tijdig aanlevert en alles ineens. Vertraging in het rond krijgen van een financiering zorgt voor twijfel bij de verkopende partij en kán je droomhuis kosten. Laat het hier dus niet op afhangen en zorg dat je van te voren alles al gereed hebt, zoals ID, aangiftes en je loonstroken van de afgelopen jaren .

Vera Welker makelaars voor Enschede en Losser

Vera Welker makelaar is NVM aankoopmakelaar en taxateur voor regio Enschede en Losser. Dankzij een jong team van enthousiaste makelaars zetten ze zich dagelijks in voor hun klanten. Niet voor niets zijn ze de snels groeiende makelaars kantoor in Losser & Enschede. Voor meer informatie over Vera Welker makelaar, ga naar de website.

Voor meer info : https://verawelker.nl