Ererondje
Image default
Dienstverlening

Allerlei verschillende soorten taxi’s

Als je een Taxi Schiphol wilt nemen, kun je kiezen uit heel veel verschillende soorten vervoer. Je kunt hierbij denken aan de normale taxi, maar je kunt ook rijden via een limousine of via een minibusje. Welke soort taxi’s zijn er precies en welke is geschikt voor jou? In dit artikel kom je daar achter.

De standaard taxi

De standaard taxi is het meest voorkomend en beschikbaar in allerlei gebieden. De meeste gewone taxi’s zijn redelijk goedkoop en voorzien van de basisvoorzieningen. Hoe duur de taxi’s zijn hangt af van de tarieven van de lokale overheid. De taxi’s worden bestuurd door chauffeurs van een taxibedrijf. Een standaard taxi is geschikt voor mensen die snel en goedkoop willen reizen. 

Een limousine

Wil je toch voor iets duurders en luxers gaan? Dan is het verstandig om een limousine in te huren. De limousine beschikt over allerlei luxe voorzieningen, waardoor de rit erg comfortabel wordt. Natuurlijk worden ze hierdoor ook wat duurder. De limousine is perfect voor speciale gelegenheden, zoals op een verjaardag of naar een gala toe. 

Een minibusje

Als je wilt reizen met een grote groep, dan is het verstandig om een minibusje in te huren. Deze minibusjes zijn gemaakt om grote groepen mensen tegelijkertijd te vervoeren. Verder beschikken ze over de basisvoorzieningen en zijn ze redelijk goedkoop. Minibusjes zijn vooral te vinden vlakbij het strand en vlakbij evenementen. 

Een elektrische taxi

Tegenwoordig zul je een stuk meer elektrische taxi’s terugvinden. Deze beschikken over dezelfde voorzieningen als een taxi en mogen bestuurd worden door dezelfde chauffeurs, maar ze zijn een stuk milieuvriendelijker. Vaak zijn ze doordat je geen benzine hoeft te betalen ook iets goedkoper. Wil je dus milieuvriendelijk en goedkoop rijden? Dan is deze taxi echt wat voor jou. 

Een motortaxi

Dit soort taxi’s zijn amper te vinden in Nederland, maar erg populair in het buitenland. Bij een motortaxi kun je achterop een motor of in de zijspan van een motor zitten. Vaak zijn de bestuurders zelf eigenaar van de motor, ze werken dus niet voor een bedrijf. Hierdoor wordt het ook een stuk goedkoper. Denk er wel om dat je met een vertrouwde bestuurder meegaat.