Ererondje
Image default
Dienstverlening

Bedrog in de slotenmakersbrache

De slotenindustrie heeft af te rekenen met frauduleuze bedrijven doorheen het ganse land.

De slotenindustrie is een industrie die gebaseerd is op vertrouwen. Een huiseigenaar of een bedrijf moet, als ze verhuizen of als men andere werknemers over de vloer krijgt, kunnen steunen op dat vertrouwen. Dit heilig huisje wordt de laatste tijd vaak afgebroken. Er zijn bedrijven doorheen het land die schandalige prijzen durven vragen aan mensen die in situaties verkeren waarin men niet anders kan dan betalen.

Meestal heeft men de hulp van een slotenmaker Rotterdam nodig als de situatie delicaat is. Iemand wordt buitengesloten of gaat door een scheidingsproces en deze frauduleuze bedrijven azen dan ook op de gevoelens die in dergelijke situaties een rol spelen. Hiervan misbruik maken is op zijn minst verschrikkelijk. Op het internet en in het nieuws doen er verhalen de ronde van mensen die tot € 1,700 betalen om terug in hun huis te kunnen, maar het probleem blijft bestaan.

Welke stappen kunnen we ondernemen om deze situatie recht te trekken? Als je als gebruiker op Google gaat zoeken naar een lokale slotenmaker, krijg je heel wat resultaten. Maar vaak bestaan die vestigingen van slotenmakers niet eens. Dat betekent dat als iemand hulp van doen heeft en het werk gedaan is, en hij dan met iemand wil spreken op een bepaalde plaats, dat nooit mogelijk is.

Daarbij heb je ook veel kans dat de technicus die de klus geklaard heeft, na betaling helemaal geen telefoontjes wil beantwoorden of verdere hulp bieden. En toch bieden de zoekmachines deze bedrijven verder aan. Volgens mijn gedacht is er een heel eenvoudige oplossing voor dit probleem. De zoekmachines zouden via de post een soort verificatieformulier moeten zenden naar de opgegeven plaatsen. Als ze alleen al het adres zouden kunnen natrekken, zou er al heel wat van dit malafide gedoe verdwijnen. Het zal echter wel nooit het probleem helemaal oplossen. Er zullen altijd wel mensen zijn die beweren dat ze slotenmaker zijn , maar totaal ongekwalificeerd zijn, maar het kan helpen. En tot dat er een licentie nodig zal zijn om dit beroep uit te oefenen, zal het probleem nooit volledig stoppen, maar tot dan moeten er stappen genomen worden om deze vorm van oplichting halt toe te roepen.

Ik schreef dit artikel omdat ik al behoor tot de derde generatie slotenmakers van beste slotenmakers in Den Haag en omgeving. Omdat we veel tijd spenderen aan het herstellen van wat deze zogenaamde “slotenmakers” hebben aangericht. Ik ontmoet dit probleem dagelijks, en het is gewoon moreel niet te verantwoorden. Er moet iets gebeuren en het enige wat ik kan doen is er ruchtbaarheid aan geven. Gebruikers, let dus op! Zoek jezelf een betrouwbare slotenmaker vooraleer je er dringend een nodig hebt. Het kan je helpen om niet geconfronteerd te worden met deze frauduleuze praktijk.

Voor meer info :