Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Bijten, slikken, weg!

De juiste brokken voor het gebit van je hond! Zodra jouw hond zijn brokjes in de etensbak ziet liggen, slaat zijn overlevingsinstinct toe. En voordat jij ook maar twee keer met je ogen kunt knipperen, lijkt het alsof er nooit brokken in de bak hebben gezeten. Kauwen? Daar heeft je hond geen tijd voor. Terwijl het kauwen van brokken juist bijdraagt aan een gezond gebit.

Lees meer over het effect van goede brokken op het gebit van je hond.

Brokken reinigen het gebit van de hond

Een van de voordelen van puppy brokken als hoofdvoeding voor jouw pup is dat ze helpen het gebit schoon te houden. Hoewel tandenpoetsen de beste manier is om het gebit schoon te houden, is voeding ook een belangrijke factor. De textuur, vorm en grootte van brokken hebben allemaal invloed op de reinigende werking.

Hoe groter de hond, hoe groter de brokken. Grote hondenrassen hebben grotere kaken dan hun kleinere soortgenoten. Logisch, maar zeker iets om rekening mee te houden bij de keuze van het soort voer dat u uw hond geeft. Als jij je hond te kleine brokjes geeft, zal hij ze waarschijnlijk inslikken zonder te kauwen. Dit kan buikpijn en winderigheid veroorzaken. Een te grote brok kan het eten pijnlijk maken, vooral bij honden met een slecht gebit.

De juiste maat brokken zorgt ervoor dat je hond moet kauwen, zonder dat het te veel moeite kost. Controleer daarom, voordat je nieuwe brokken koopt, of de maat geschikt is voor jouw hond. Zo help je hem een gezond gebit te behouden.

Hardheid van de brokken

Om tandplak te voorkomen, is het noodzakelijk dat hondenvoer niet te gemakkelijk uit elkaar valt. Brokjes die verkruimelen bij het kauwen kunnen tandplak verergeren, omdat er restjes achterblijven in de tanden. Geperste brokjes vallen vaak gemakkelijk uit elkaar, terwijl krokante brokjes harder zijn en je hond er echt op moet kauwen om ze klein te krijgen. Krokante brokjes zijn daarom vaak een betere optie voor honden met een gezond gebit.

Mijn hond sabbelt nog steeds, wat nu?

Is jouw hond zo enthousiast over zijn favoriete brokjes dat hij – ondanks de juiste grootte en hardheid – toch nog schrikt?

 Probeer dan deze tips om het kauwen te stimuleren:

1. Eet op een rustige plek:

Hoe meer afleiding, hoe sneller je hond eet. Zet de etensbak op een plek waar je viervoeter rustig in zijn eentje kan eten om het kauwgedrag te verminderen.

2. Verstop de brokjes:

Verspreid de brokjes door het huis en laat jouw speurneus zijn werk doen. Door het eten op verschillende plekken te leggen, is schrokken simpelweg geen optie.

3. Doe het eten in een anti-schok bakje of voerspeeltje:

Alles in één grote hap willen opeten? Geen optie als je brokjes in een anti-schokbakje of voerspeeltje geeft.

Door het schrokken tegen te gaan, vergroot je de kans dat je hond zijn brokken goed kauwt. Dit draagt bij aan een gezond gebit. Een bijkomend voordeel is dat uw hond sneller een vol gevoel krijgt als hij langzamer eet. Dit verkleint de kans op overgewicht.

Weet jij welke brokken geschikt zijn voor jouw hond?

Kijk dan goed naar zijn ras, ideale gewicht en de vorm van de kaak. Elk type brokjes heeft de juiste maat voor je hond en bevat voedingsstoffen die de gezondheid ondersteunen. Pas een nieuwe puppy gehaald? Bestel dan snel puppybrokken via de website van Happy Animal

 

Gerelateerde artikelen

De lucht filteren op uw werkplaats? Zo doet u dat

Het ruimste assortiment bij de fietsenwinkel in Enschede

4 redenen om een laminaatvloer aan te schaffen