Ererondje
Image default
Bedrijven

Brandpreventie in huis

 De brandgevaarlijkheid in Nederland neemt af, brandpreventie is zeer belangrijk, doordat hier veel rekening mee wordt gehouden verbeterd dit dan ook. Brandpreventie zorgt ervoor dat er geen branden ontstaan maar ook dat als er een dergelijke brand ontstaat, deze meteen verholpen kan worden. Waardoor de brandweer minder hoeft uit te rukken. Er zijn nog wel veel situaties waarbij de brandweer moet uitrukken, bijvoorbeeld bij bliksem inslag, een natuurverschijnsel heb je niet in de hand waardoor dit altijd riskant zal blijven. Maar het springen van draden en het uitvallen van stroom kunnen ook voor brand zorgen, meestal zorgt de brandweer er dan voor dat huizen of panden niet volledig afbranden, zij hebben vaak snel de branden onder controle.

Tijdens een gaslek kan het kleinste vonkje al een explosie veroorzaken. Om tijdens een gaslek dit te voorkomen, dient er als eerste de gasleiding worden afgesloten, daarna moet de ruimte goed gelucht worden zodat het risico van een eventuele explosie verminderd wordt. Zo kan het vuur niet verder om zich heen slaan. Het gevaar van gas is dat deze geurloos is, in huizen wordt er ook om die reden een geur aangegeven, zodat u het gas kan ruiken en weet dat het aanstaat. Zou dit niet het geval zijn, kan de persoon te veel gas inademen en sterven.

Voor kleine brandgevaarlijke situaties thuis zijn er verschillende blusmiddelen die er voor zorgen dat het kleine brandje snel onder controle is. Hier kan gedacht worden aan een blusdeken, en sprays. Een schuimblusser is daarom erg handig om in huis te hebben, zodat het brandje snel gedoofd kan worden. Wilt u meer informatie over brandpreventie in uw huis en wilt u meer weten over veiligheidsartikelen bezoek dan de site van schoens-safety. Zij hebben de producten en de kennis, zodat u ook de veiligheid van uw huis kunt verbeteren.

Voor meer info : https://www.schoens-safety.nl/