Ererondje
Image default
Aanbiedingen

De Ultieme Boxspring Koop Tips!

Boxspring Koopgids

 

Als uw bed niet zo comfortabel is als u zou willen, overweeg dan om het te verbeteren met een nieuwe boxspring. Of u nu nog geen boxspring heeft of een oude wilt vervangen, u moet weten hoe dit belangrijke onderdeel van uw bed werkt en waar u de beste kunt vinden. Hier is wat u in gedachten moet houden voordat u gaat winkelen voor een boxspring.

 

Opzoek naar een topper voor je boxspring? Lees hier alles over een topdekmatras.

Wat is een boxspring en waarom heb je er een nodig?

Een boxspring is in wezen een stabiel fundament waar uw matras op rust. Een boxspring zorgt er niet alleen voor dat het bed er mooier uitziet – omdat de matras niet direct op de vloer rust – maar het verbetert ook uw comfort. De boxspring fungeert namelijk als een schokdemper die uw gewrichten ondersteunt wanneer u in en uit bed stapt. Bovendien verhoogt de boxspring de hoogte van het bed, waardoor u automatisch gemakkelijker in en uit het bed stapt. De Revive Geneva Black Queen Foundation is een goed voorbeeld van een boxspring die uw matras hoger kan maken en u meer ondersteuning kan bieden.

Het hebben van een boxspring komt niet alleen u ten goede. Ook je matras heeft er baat bij, want hij kan slijtage verminderen door simpelweg een stevige basis voor je bed te bieden. Als gevolg hiervan zal uw matras minder snel doorzakken, wat betekent dat u er meer jaren plezier van zult hebben. Bij sommige matrassen is het zelfs verplicht een boxspring te gebruiken om de garantie geldig te houden.

Boxsprings vs. lattenbodems

Boxspring
Hoewel niet alle matrassen een boxspring nodig hebben, kunnen de meeste er wel baat bij hebben. Er is echter een alternatief voor de traditionele boxspring die u misschien overweegt te kopen, in de vorm van bedlatten. Sommige bedden worden geleverd met houten latten op het frame; zelfs als ze dat niet doen, voegen sommige mensen ze toe, simpelweg omdat latten het voordeel hebben van een solide basis, net als een boxspring zou doen.

Dus waarom zou iemand latten boven een boxspring kiezen als ze dezelfde voordelen bieden? Het antwoord is dat sommige kopers het prettig vinden dat latten niet volumineus zijn en geen hoogte aan het bed toevoegen; latten zijn de perfecte optie als u geen zware boxspring wilt tillen en uw matras laag wilt houden. Als bonus zorgen lattenbodems voor meer luchtstroom dan de matras zou krijgen als hij op de grond of op een boxspring zou liggen.

Natuurlijk hebben boxsprings hun eigen voordelen die latten niet hebben. Ten eerste, omdat latten dun en licht zijn, is het mogelijk dat ze na verloop van tijd verschuiven of breken, wat niet gebeurt met boxsprings. En als de latten niet dicht genoeg bij elkaar liggen, kan de matras nog steeds doorzakken, wat betekent dat u niet de ondersteuning krijgt die u nodig hebt. Mensen die een harde ondergrond willen om op te slapen – bijvoorbeeld om rugpijn te verminderen – geven meestal de voorkeur aan een boxspring, omdat die steviger is en het gewicht beter over de matras verdeelt.

Moet u een matras en boxspring kopen?

Als u al een matras heeft, is het niet te laat om een boxspring toe te voegen zodat u meer ondersteuning krijgt voor uw bed. Als u echter op zoek bent naar een nieuwe matras, is het een goed idee om indien mogelijk tegelijkertijd een boxspring te kopen.

Je moet er namelijk voor zorgen dat je boxspring en matras dezelfde maat hebben, waarvoor je misschien je meetlint tevoorschijn moet halen, tenzij je een matras- en boxspringset koopt. Immers, de maten kunnen variëren van 39 inch breed tot 76 inch breed, afhankelijk van of uw matras een Twin, King of ergens daar tussenin is.
Of u nu alleen op zoek bent naar een boxspring of een hele set nodig heeft, bekijk onze collectie boxsprings. Wij bieden verschillende maten en stijlen, zodat u snel kunt vinden wat u nodig heeft voor een goede nachtrust!

Boxspring matras
Kan je een boxspring op de grond leggen?
Zolang je een soort matrasbodem hebt, of dat nu een boxspring is of iets anders, is het prima om op een matras te slapen zonder bedbodem. Plaats een boxspring direct op de vloer voor een lager bed, voor stijl. U kunt dit ook overwegen als u het moeilijker vindt om in een hoog bed te klimmen.

 

https://www.barneveldsekrant.nl/lokaal/partnercontent/832331/topper-zin-of-onzin-