Ererondje
Image default
Bedrijven

Dit wil je weten over nieuwe badkamers

Als je een huis kopen Almere gaat of je gaat je oude huis opknappen, dan kun je natuurlijk de badkamer eens onder de loep nemen. Wil je een nieuwe badkamer, dan zijn er een paar dingen waar je misschien nog geen rekening mee hebt gehouden.

Badkamer ontwerpen

Je kunt natuurlijk dromen van een groot bad, een groot badkamermeubel én een bubbelbad, maar vaak past dat simpelweg niet. Als je een huis kopen Almere gaat, moet je je als eerste afvragen waar je écht behoefte aan hebt. Een ligbad kan mooi zijn en ook passen, maar als je slecht ter been bent zijn er ook mooie inloopdouches waar je waarschijnlijk veel meer plezier aan hebt. Houd je van make-up? Dan is een grote badkamermeubel misschien handig. Houd je je beautyritueel in je slaapkamer, dan hoeft het meubel toch niet zo groot te zijn en houd je ruimte over. Als je badkamer niet zo groot is, dan kun je met spiegels en lichte kleuren ervoor zorgen dat je badkamer een stuk groter oogt.

Materialen

Een belangrijk onderdeel van het uiteindelijke kostenplaatje zijn de materialen. Houd dan ook niet alleen rekening met het soort tegels en badkamermeubel, maar kijk ook wat er qua bouwmaterialen en lootgieterskosten bijkomen. Hieraan bent u namelijk ook al gauw enkele honderden euro’s kwijt. Ook de installatiekosten kunnen flink oplopen: kies je een standaard badkamer uit van een paar duizend euro, dan kun je daar vaak datzelfde bedrag nog eens bij optellen. Een goede badkamerspecialist informeert u al middels een offerte over deze bijkomende kosten.

De materiaalkeuze bepaalt ook het totale kostenplaatje. Wellicht blijft er niet budget over als je een huis kopen Almere gaat. Wandtegels of een waterafstotend behang vallen vaak mee qua prijs en kun je mettertijd makkelijk vervangen. Als je bijvoorbeeld kiest voor tadeldakt, een soort glaspleister, heb je een unieke en eigentijdse badkamer maar ben je wel stukken duurder uit omdat deze door een specialist moet worden gemaakt.

https://rockethypotheken.nl/huis-kopen-almere/