Ererondje
Image default
Beauty en verzorging

Gistpuistjes behandelen doe je zo

Als we gestrest zijn, gaat ons lichaam in de vecht-of-vluchtmodus. Dit heeft een hele reeks effecten op ons lichaam, ook op de huid. Acne en puistjes komen vaak voor bij mensen die onder stress staan door hun verhoogde productie van cortisol en adrenaline. Deze hormonen hebben ook invloed op onze huid doordat ze de olieproductie verhogen, waardoor de poriën verstopt raken.

Naast stress kunnen ook andere externe factoren zoals weersveranderingen, vochtigheid en zelfs hormonale veranderingen gistinfecties veroorzaken. Als je ooit de pech hebt gehad er een te krijgen voor of na je menstruatie of tijdens je menstruatie door hormonale onbalans, dan weet je hoe ongemakkelijk ze kunnen zijn. Gistpuistjes zijn niet alleen pijnlijk, maar ook moeilijk te behandelen vanwege hun locatie (op de rug).

Hoe weet je dat je een gistpuistje hebt?

Gistdermatitis is een soort dermatitis die wordt veroorzaakt door de schimmel pityrosporum of malassezia. Het staat ook bekend als pityriasis folliculitis, tinea barbae, of kappersjeuk. Het kan worden veroorzaakt door overmatige hitte en vochtigheid. Deze schimmel gedijt op warmte en vochtigheid. Daarom gedijt hij beter in tropische gebieden en gebieden met hoge temperaturen. De schimmel kan ook op de huid groeien. Hij kan groeien op de huid van mensen met een vette huid. Dit kan rode puistjes op de huid veroorzaken. De door deze schimmel veroorzaakte infectie kan zich ook naar andere delen van het lichaam verspreiden.

Hoe behandel je gistpuistjes?

Gistpuistjes zijn een soort dermatitis die wordt veroorzaakt door de schimmel pityrosporum of malassezia. Het staat ook bekend als pityriasis folliculitis, tinea barbae of kappersjeuk. Het kan worden veroorzaakt door overmatige hitte en vochtigheid. De eerste stap om gistpuistjes te behandelen is je huid schoon te houden. Zorg ervoor dat je je gezicht en hals twee keer per dag reinigt met een face wash. Vermijd het gebruik van zeep op je gezicht, omdat die je huid droog en schilferig kan maken. Gebruik liever een face wash, omdat die de huid niet zo uitdroogt als zeep. Zorg ervoor dat je daarna een goede vochtinbrengende gezichtsverzorging gebruikt. Je kunt ook een gezichtstoner gebruiken om je gezicht te reinigen. Je kunt ook kruidnagelolie gebruiken om jouw gezicht te reinigen. Een andere manier om gistpuistjes te behandelen is het gebruik van een gezichtsmasker. Het kan helpen om de roodheid van de uitslag, veroorzaakt door de huidinfectie, te verminderen. Je kunt ook een alcoholvrije toverhazelaar gebruiken om de roodheid van de uitslag en puistjes veroorzaakt door de huidinfectie te verminderen. Alles over huidproblemen vind je hier en kom meer te weten over puistjes.

https://www.dr-jetskeultee.nl/