Ererondje
Image default
Bedrijven

Het belang van aslast berekenen

Bij handelsbedrijf MD Techniek kunt u terecht voor weegsystemen om de aslast van een voertuig te berekenen. Een aslast slaat op het gewicht dat op de assen komt te liggen. Vooral bij een vrachtwagen is dit een belangrijke factor om rekening mee te houden. Het gebeurt helaas nog te veel dat een vrachtwagen te zwaar geladen wordt. Dit wordt vaak niet bewust gedaan, maar kan wel ernstige gevolgen met zich meebrengen. Om die reden is het ten zeerste aangeraden om bij iedere lading de aslast van de vrachtwagen te berekenen, zodat deze niet overschreden wordt. MD Techniek helpt u hier graag bij.

De gevaren van een overbeladen as

Wanneer een as te zwaar geladen wordt, zal deze doorbuigen. In sommige gevallen kan deze zelfs breken, wat zeer gevaarlijke situaties kan veroorzaken. Als een as breekt tijdens een rit, kan de vrachtwagen crashen. Dit brengt niet alleen de inzittenden in gevaar, maar ook de mensen in de nabije omgeving. Een ander risicofactor is de afstand van de lading tot de grond. In extreme gevallen hangt de lading zo dicht tegen de grond, dat deze in contact komt met verkeersdrempels of andere obstakels, waardoor zowel de verkeersinfrastructuur als het voertuig zelf wordt beschadigd. Dankzij de weegsystemen van de gespecialiseerde firma MD Techniek, smoort u dergelijke risico’s in de kiem. Ze bieden weegsystemen aan van erkende merken, zoals HAENNI en MSI. Een populair systeem is de M15A. Dit is een draagbaar toestel dat gelijk neergezet kan worden. De enige voorwaarde is dat de ondergrond vlak is en vrij is van oneffenheden. Het weegsysteem beschikt over een ingebouwde printer, waarmee u makkelijk de aslast van uw vrachtwagen kan berekenen.

Kies voor een weegsysteem op maat van uw organisatie

Naast hun bestaande weegsystemen, biedt dit handelsbedrijf ook weegsystemen op maat aan. Het toestel wordt volledig op maat gemaakt van uw voertuig, en wordt zo afgesteld dat het razendsnel de aslast kan berekenen van uw vrachtwagen. Het is mogelijk om te kiezen voor een draagbare aslastmeter, zodat u het weegsysteem kunt verplaatsen en u op elke locatie kunt berekenen of de maximale aslast van uw voertuig niet wordt overschreden.

https://mdtechniek.nl

Gerelateerde artikelen

Met een auto omvormer ben je van alle gemakken voorzien

Een Giant racefiets voor optimaal fietsplezier

Houten ramen: duurzaamheid in jouw kozijnen