Ererondje
Image default
Zakelijk

Het maken van holografische stickers, hoe werkt dat?

Als je in de markt bent voor holografische stickers of er meer over wilt weten, ben je hier op de juiste plaats. We gaan je uitleggen hoe ze worden gemaakt en hoe je geweldige holografische stickers kunt ontwerpen.

Wil je echter direct een stapje verder gaan en alles halen uit jouw eigen ontworpen stickers? Kies dan voor doming stickers. Doming stickers prijzen liggen over het algemeen wat lager, maar halen echt alles uit jouw op maat gemaakte ontwerp.

Wat is een holografische sticker?

De term ‘holografisch’ betekent simpelweg dat je ontwerp wordt geprint op iriserend vinyl, waardoor je ontwerp een opvallend regenboog effect krijgt.

Het holografische materiaal dat we gebruiken om je kleverige schoonheden te printen is op vinyl basis en heeft al een regenboogeffect. Dat betekent dat we geen folie hoeven toe te voegen of metallic effecten op je stickers hoeven te printen.

Hoe worden holografische stickers gemaakt?

Holografische stickers worden gemaakt zoals de meeste andere gedrukte stickers. Inkt wordt geprint op het holografische vinyl. Vervolgens wordt er een doorzichtig laminaat over de geprinte laag aangebracht.

Dit beschermt je ontwerp en maakt je sticker duurzaam, waterdicht en bestand tegen vervagen in de zon. Tot slot worden je stickers of labels gesneden in de vorm die je gekozen hebt toen je je stickers bestelde.

Het maken van holografisch vinyl

Holografisch materiaal begint zijn leven als een gemetalliseerde polyester folie (een zeer dunne laag metaal wordt aangebracht op een dunne polyester folie). Deze metaalfolie wordt dan door een set rollen met een gestructureerd oppervlak gehaald.

Dit proces wordt embossing genoemd. Dit reliëf is zo dun (ongeveer 10 micron, ongeveer 1/5e van een menselijke haar) dat het niet op de tast kan worden waargenomen. Door de verandering van het bovenoppervlak wordt het licht op het oppervlak van het gemetalliseerde vinyl diffuus, waardoor wij een iriserend effect zien.

Dit reliëf proces kan worden uitgevoerd met een groot aantal verschillende patronen waardoor we verschillende effecten krijgen, zoals; holografische (regenboog chroom) stickers en glitterstickers.

 

https://www.domingstickers.nl/doming/