Ererondje
Image default
Vervoer en transport

Hoe kan je je racefiets of mountainbike schoonmaken?

Denkt u erover na hoe u op de juiste manier uw fiets laten repareren kunt? Je wilt natuurlijk niet bij je vrienden of een wasstraat met vieze fietsen komen opdagen. In dit artikel leer je hoe je een fiets in topconditie schoonmaakt. Stap voor stap leer je alles wat je moet weten over het schoonmaken van je weg of mtb. Dit zorgt niet alleen voor meer rijplezier, maar zorgt er ook voor dat alle onderdelen van uw fiets langer meegaan. Laten we nu elke fase van het schoonmaken van uw fiets doornemen.

Maak je fiets schoon met de juiste producten

Het schoonmaken van de fiets is de eerste stap in passend fietsonderhoud. Een schone fiets maakt het onderhoud makkelijker en voorkomt dat je vuile onderdelen in de weg zitten. Eerst je ketting sproeien zal helpen. De ontvetter heeft daardoor tijd om in te trekken. Spuit daarna je fiets om het zanderige vuil te verwijderen. Gebruik in plaats van een hogedrukreiniger een tuinslang, omdat hierdoor het risico bestaat dat al het smeermiddel uit de lagers wordt weggevaagd. Is je fiets vies? De beste manier van handelen is om een ​​speciale fietsreiniger te gebruiken. Spray bike cleanser over de hele fiets en laat het een tijdje zitten om het vuil te absorberen. Om het vuil van je fiets te verwijderen met een spons of borstel, vul je een wateremmer en maak je wat zeep klaar. Hoewel er gespecialiseerde fiets borstels beschikbaar zijn, is een gewone duurzame borstel voldoende.

Fietsketting reinigen

Bij het schoonmaken besteden we altijd wat extra aandacht aan onze fietsketting. Het is tenslotte een van de meest cruciale onderdelen van je fiets! De ketting moet worden gereinigd en ontvet met een speciaal voor dit gebruik gemaakte stof. Je vervuilde fietsketting wordt gereinigd met een ontvetter. Spuit het reinigingsmiddel op de ketting en geef het de tijd om te absorberen. De impact is na ongeveer 5 minuten op zijn hoogtepunt en met een handdoek of borstel maak je je ketting snel schoon van al het vuil. Vergeet niet om het weg te spoelen met water. Dit voorkomt problemen met uw kettingsmering.