Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Hoe zoek je en los je slot problemen op

Heb je recentelijk problemen gehad met je slot? Het kan heel erg frustrerend zijn om slot problemen te hebben. Het leuke is dat je deze problemen heel makkelijk kan zoeken en herstellen. Hier is hoe je moet gaan over het proces van zoeken en herstellen van problemen. Mocht dat niet voldoende zijn dan kunt u altijd overwegen om contact op te nemen met een vakkundige slotenmaker.

Hoe zoek je slot problemen

Een van de grote problemen die sloten hebben is dat de sloten breken. Om na te gaan of de slot gebroken is moet je je sleutel in de slot doen. Als de sleutel draait maar het opereert de slot bout niet, dan is de kans groot dat de slot mechanisme stuk is. Hier moet je de slot mechanisme verwijderen en het gerepareerd of vervangen krijgen.

Om de tapgat slot set cilinder weg te halen voor reparatie moet je de dood bout knop weghalen door de set schroef in de mouw van de knop los te maken middels een standaard schroevendraaier.

Om de rest van het tapgat slot set weg toehalen moet je de interieur knop weghalen, de exterieur hendel en de bekleding. Je moet dan het gezichtsplaat weghalen en de slotplaat door de schroeven ervan weg te halen.

Andere slot problemen

De sleutel kan ook het probleem zijn. Als je net de vervangen sleutel hebt ontvangen dat niet draait, dan is er kans dat het niet goed gesneden is. Om dit te bevestigen kan je het proces van de slot set nagaan middels een originele sleutel. Als het probleem ligt bij de vervangen sleutel dan moet je het terug brengen naar de winkel waar je het had laten snijden.

Als de sleutel met heel veel moeite draait, dan zal het slot misschien smeringsproblemen hebben. Hier zal je het slot mechanisme moeten smeren met silicone spray of grafietpoeder. Je moet je smering spuiten in het sleutelgat en dan de sleutel vooruit en achteruit bewegen om de smering te distribueren.

Als de slot bout niet volledig naar buiten komt, dan zal het tapgat misschien niet diep genoeg zijn. Om het probleem te herstellen moet je de slotplaat weghalen en een dieper gat boren.

Als je sleutel niet in de slot past of niet kan draaien en je hebt natte of vriezend weer, dan is het slot misschien bevroren. Om dit probleem te herstellen moet je een lock de-ice spray in het sleutelgat spuiten. Je kan het slot ook verwarmen met een haardroger.

Conclusie

Dit zijn sommige van de problemen die sloten hebben. Als je sluitingssysteem een probleem heeft en je bent niet instaat het te herstellen, huur dan een professioneel een slotenmaker in Utrecht en omstreken in.

 

http://www.locksecure.nl

Voor meer info :