Ererondje
Image default
Dienstverlening

Is poedercoaten milieubewuster dan verven?

Velen vragen zich af of poedercoaten een betere keuze is dan verven als het gaat om de milieuvriendelijkheid. Het antwoord hierop is eigenlijk heel eenvoudig: poedercoaten is zeker de milieubewustere keuze. Wanneer u al eens verfafval heeft moeten afvoeren, dan is het u waarschijnlijk bekend dat dit onder een specifieke tak valt. Dit heeft alles te maken met de giftige stoffen die in verf aanwezig zijn. Vloeibare verven creëren vaak ongewenst afval dat op de juiste manier moet worden verwijderd. Dit is bij poedercoatings niet het geval. Wat veel mensen niet weten is dat het met deze coatings gewoon mogelijk is om ze opnieuw te gebruiken. Dit betekent ook dat ze niet op een speciale wijze hoeven te worden afgevoerd.

Waarom is poedercoaten een stuk milieuvriendelijker?

Poedercoatings kunnen worden gerecycled en hergebruikt, wat niet mogelijk is bij vloeibare verven. Dit maakt de poedercoatings een milieuvriendelijkere, efficiëntere coating om te gebruiken. Daarnaast is het ook een kosteneffectieve keuze, wat uiteraard ook interessant is. Van poedercoatings is bekend dat ze een lage CO2-voetafdruk hebben in hun hele waardeketen. Wilt u als bedrijf binnen uw productieproces overschakelen op het gebruik en de toepassing van milieuvriendelijkere materialen? Dan is poedercoaten dus ook een perfecte keuze. Het bedrijf Hessels Poedercoating in Breda staat voor u klaar wanneer u het poedercoaten wilt uitbesteden aan een professional.

Poedercoaten is ook gewoon veel mooier

In vergelijking tot het gebruik van een vloeibare verf is de poedercoating een stuk duurzamer en vriendelijker voor het milieu. Hier komt nog bij dat het resultaat met de poedercoating gewoonweg veel mooier is, zeker wanneer u de klus laat uitvoeren door een ervaren bedrijf, zoals door Hessels Poedercoating in Breda. Het spreekt voor zich dat u altijd eerst eens nader kennis kunt maken met de kwaliteiten van dit ervaren bedrijf. Indien gewenst kunt u direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

https://hesselscoating.nl/