Ererondje
Image default
Woningen

Kunnen huisdieren en hardhouten vloeren naast elkaar bestaan?

Hier zijn enkele feiten over hardhouten vloeren die u een voorsprong kunnen geven bij het beslissen welk materiaal u kiest voor uw huisdiervriendelijke huis…

Met 63% van alle Nederlandse huishoudens die huisdieren hebben, is dit een onderwerp dat komen we vrij vaak tegen. Hoewel we dol zijn op onze harige familieleden, kunnen ze een beetje hard zijn voor onze vloeren.

Een van de grootste problemen met onze huisdieren zijn hun nagels. Als ze niet worden bijgesneden, kunnen ze gemakkelijk krassen op een hardhouten vloer maken. Naast krassen, moet uw hardhouten vloer het morsen van voedsel en waterbakken proberen te doorstaan, en laten we de gevreesde inbraak ongevallen niet vergeten!

Ook al zijn hardhouten vloeren en huisdieren misschien geen match made in floor heaven, sommige houtsoorten zijn misschien wel beter dan andere als het om duurzaamheid gaat.

Vocht is de grootste vijand van hardhouten vloeren

Alle morsen of ongelukken kan grote schade aanrichten als het niet meteen wordt opgeruimd. (En dat is vanzelfsprekend voor elke houtsoort) Morsingen of ongelukken kunnen grote schade aanrichten als ze niet meteen worden opgeruimd. (En dat is vanzelfsprekend voor elke houtsoort) Morsingen in het gebied waar het voer en de waterbak van uw huisdier worden bewaard, eisen uiteindelijk hun tol op dat specifieke deel van de houten vloer.

Bijvoorbeeld; als uw keuken hardhouten vloeren heeft en de voer- en waterbakken van uw huisdier in één gebied worden bewaard, vanwege de dagelijkse slijtage van een vloer van hout schoonmaken en opruimen van de rommel nadat ze hebben gegeten, moet dat specifieke gebied mogelijk eerder worden afgewerkt dan de rest van de vloer.

Het gebruik van een handdoek of mat onder hun kom zal helpen, maar vergeet niet om een natte mat niet op de hardhouten vloer te laten liggen, het zou hetzelfde zijn als een natte spons op de vloer laten liggen, waardoor het hele doel van de mat teniet wordt gedaan. Karpetten houden hetzelfde risico op ingesloten vocht.

Ongelukken met huisdieren die u misschien mist, omdat ze plaatsvinden op een druk vloerkleed, kunnen een ramp betekenen voor dat gebied met hardhout eronder. Als uw huisdier wel een ongeluk heeft gehad op een vloerkleed, doe dan uw best om er zo snel mogelijk bij te komen, ofwel door het vloerkleed volledig te verwijderen of het op te rollen om het hardhout eronder goed te laten drogen.

Wat betreft het kiezen van een duurzamer materiaal om de concurrentie voor te blijven, is het kijken naar de Janka-classificatie (dichtheidsmeting) van de soort een goed begin. Een paar voorbeelden van duurzame en dichte hardhoutsoorten zijn Braziliaans walnoot en hard esdoorn.

Braziliaans walnoot

Braziliaans walnoot hardhouten vloeren zijn universeel hard en compact. Verder is het echt een kwestie van persoonlijke voorkeur. Braziliaans walnoot, met een Janka-classificatie van 3680, is zo compact dat het wordt gebruikt voor buitendekken. Het is niet het gemakkelijkste materiaal om te installeren vanwege de dichtheid, maar de voordelen van de duurzaamheid wegen zwaarder dan de moeilijkheidsgraad. Dit voorbeeld is misschien aan de extreme kant wat betreft dichtheid, maar er zijn veel andere soorten daartussenin.

Hard esdoorn

Hard esdoorn wordt al lang gebruikt als ondergrond voor basketbalvelden, dus idealiter zou het goed bestand moeten zijn tegen het verkeer van huisdieren. Het kan een Janka-rating van 1450 of hoger halen; maar wat je ook doet, verwar deze soort niet met andere esdoornsoorten, het is een specifiek type dat afwisselend “Sugar Maple” of “Rock Maple” wordt genoemd.

Wees overmatig voorbereid

Het is niet alleen de dichtheid van het materiaal dat uw hardhouten vloeren en huisdieren kan helpen om harmonieus samen te leven en te leven, er zijn ook veel andere keuzes die u heeft op het gebied van esthetiek. Er zijn kleurkeuzes voor vlekken, korrel lijnpatronen om te overwegen en zelfs opties voor polyurethaan afwerking.

Wat vlekken betreft, hoe donkerder uw hardhouten vloer is, hoe meer de krassen zullen worden opgemerkt. Als je je houdt aan kleuren die dicht bij het natuurlijke hout liggen, ben je beter af. Bij het kiezen van een afwerking voor uw poly, zal een hoge of halfglans elk van die klemsporen weerspiegelen, dus een satijnen of een matte afwerking zijn daar betere keuzes.

Terwijl we het hebben over elke mogelijke voorbereiding optie om te overwegen, zijn er zelfs kleine buitjes die je kunt krijgen voor je harige vrienden, en om nog een stap verder te gaan, er zijn eigenlijk kleine rubberen “nagel hoezen” voor je katten en honden.

 

https://vloerenbaas.nl