Ererondje
Image default
Bedrijven

let hier op als je als zzp’er wilt beginnen

Werkzaam zijn als zzp’er kan een hele uitdaging zijn. Verantwoordelijkheden van het hele bedrijf liggen namelijk bij jezelf en daardoor is er geen mogelijkheid om de schuld in iemand anders zijn schoenen te schuiven. Het opstellen van werkschema’s is volledig aan jezelf. Zo kan jij ook bepalen waar en wanneer je werkt. Sommige mensen zien dit als een opluchting, terwijl het voor anderen meer dan een hel voelt. Benieuwd naar zzp’er worden? Lees dan snel verder wat het allemaal in houdt!

Starten als zzp’er

Wil je als zelfstandige zonder personeel beginnen? Dan heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste moet je een idee voor je bedrijf hebben en dus weten wat voor soort bedrijf je wilt gaan beginnen. Ga je een product verkopen of bied je een dienst aan? Heb je dit in kaart gebracht? Mooi, dan is het tijd voor een volgende stap. Bij deze stap ga jij je inschrijven bij de KVK en ga je vastleggen dat je een eigen bedrijf hebt. Inschrijven bij het KVK is een vereiste om in Nederland een bedrijf te kunnen starten. Dit dien je dus altijd te doen en in het geval je dit niet doet kan dit hoge boetes opleveren! De volgende stap is het kiezen van een bedrijfsruimte? Ga je thuis of op een andere plek je werkzaamheden uitvoeren?

zzp uren registreren

Urenregistratie is niet een fijn iets en kan veel tijd in beslag nemen. Veel mensen die als zzp’er beginnen, houden hier geen rekening mee en komen zo als snel in de problemen. Dit wil je natuurlijk voorkomen omdat het veel tijd en gels kan kosten om dit op te lossen. Kies er daarom voor om meteen vanaf het begin van je onderneming de urenregistratie goed bij te houden.  Dit kan je doen door een excel sheet te maken of door een speciaal programma te kopen.