Ererondje
Image default
Vervoer en transport

Leuke winkels in Maastricht

Heb je een weekend Maastricht gepland? Of lijkt het je leuk om een dagje te shoppen in de bruisende stad in Limburg? Ben je benieuwd waar je de leukste winkels kunt vinden? In dit artikel lees je meer over welke winkelstraten en hippe buurten je moet bezoeken tijdens jouw bezoek aan Maastricht. Om het centrum van de stad te bereiken kun je kiezen voor het openbaar vervoer, een taxi Maastricht of de auto. Er zijn in het centrum verschillende parkeergelegenheden te vinden. Het station Maastricht bevindt zich vrij centraal en op loopafstand van het winkelgebied. Daarnaast is het station in Maastricht erg goed verbonden met andere steden in Nederland. Een taxi is daarentegen een goede optie als je graag midden in het centrum wilt uitstappen of geen gebruik wilt maken van het openbaar vervoer.

Wyck

Een van de meest bekende wijken in Maastricht is Wyck. Dit stadsdeel staat bekend om de hippe tentjes en authentieke winkels en wordt veel bezocht door verschillende groepen. In Wyck is er namelijk voor ieder wat wils. Dit maakt het een aantrekkelijk gebied voor zowel toeristen als studenten. Je vindt hier bijvoorbeeld veel winkels waar vintage kledingstukken en meubels worden verkocht. Het is een artistiek stadsdeel waar ook veel kunstateliers gevestigd zijn. Je kunt in het stadsdeel Wyck ook erg leuk dineren in de meest stijlvolle restaurants. Daarnaast is er op elke hoek van de straat wel een leuke koffietent te vinden. 

De Rechtstraat en het Stokstraatkwartier

De Rechtstraat en het Stokstraatkwartier zijn twee bekende straten die zich bevinden in het stadsdeel Wyck. In de Rechtstraat vind je de leukste boetiekjes met unieke kledingstukken en ateliers en winkels waar kunst wordt verkocht. De Rechtstraat loopt parallel aan de Maas en ligt op loopafstand van het station. Een andere straat waar je zeker even een kijkje moet nemen tijdens je bezoek aan Maastricht is het Stokstraatkwartier. Hier vind je veel winkels uit het luxere segment. Deze winkels zijn natuurlijk ook leuk om te bekijken zonder iets te kopen. Tijdens het shoppen zijn er in beide straten genoeg leuke restaurants en café’s waar je even kunt lunchen of een koffietje kunt drinken.