Ererondje
Image default
Telefonie

Levensduur batterij optimaliseren

Niks, maar dan ook niks is vervelender dan de irritatie van een telefoon waar de batterij snel van leeg gaat. In deze blog geven wij van Leyplaza Telefoon reparatie Den Haag graag enkele tips om de batterijduur van je smartphone te verlengen. Heb je onderstaande tips geprobeerd, maar helpt het niet? Dan is het wellicht tijd om de batterij te vervangen. Kijk gerust op http://leyplaza.nl/ voor meer informatie.

Wat gebruikt er zoveel energie?

Achterhaal in een paar simpele stappen welke apps de meeste energie verbruiken van je batterij. Bij instellingen kan je op batterij klikken en hier wordt weergegeven welke apps het meeste energie gebruiken. Mocht je een app niet gebruiken kun je deze simpelweg ook verwijderen.

De 5 optimale instellingen

  • Zet de helderheid van het scherm op een vaste/automatische stand.
  • Schakel locatiebepaling uit wanneer je dit niet gebruikt.
  • Gebruik de mode energiebesparing, vaak ingebouwd op je smartphone.
  • Zet bluetooth alleen aan wanneer je het gebruikt, bijvoorbeeld voor het luisteren van muziek met speciale bluetooth oordopjes.
  • Gebruik geen GPS wanneer het niet nodig is. Gebruik alleen je GPS als het echt niet anders kan.

Bescherm je smartphone tegen hitte

Je smartphone (en de batterij) werkt het beste op een normale temperatuur zoals kamertemperatuur. Wij raden altijd aan om de batterij niet bloot te stellen temperaturen die hoger liggen dan 35 graden, gebeurt dit toch raden wij u aan om je smartphone uit te zetten.

Batterij besparen met helderheid van het scherm

Het scherm van een smartphone vereist het meest van de accu. Er gaat dan ook veel energie verloren door het scherm, zeker wanneer deze feller staat ingesteld dan nodig is. Toch kan je gemakkelijk hiermee energie besparen door alleen de helderheid van het scherm te verminderen. 

Opnieuw opstarten van de smartphone

Het opnieuw opstarten doet vaak al wonderen, het heeft dus zeker zin om af en toe de smartphone opnieuw op te starten. Het beste is om de smartphone uit te laten vallen en dan weer compleet op te laden. Als je dit drie keer herhaalt komt dit de batterij ten goede. Omdat de telefoon weer zonder geopende apps begint, heeft dit minder belasting op de batterij.

Sluit de ongebruikte apps af

Op elke smartphone zijn er wel zelf geïnstalleerde apps zoals Facebook, WhatsApp, Twitter en Netflix. Wanneer je de app geopend hebt en niet juist afsluit dan blijft deze op de achtergrond draaien en gebruik je meer batterij dan je door hebt. Deze apps sluiten doet de levensduur van je batterij dus goed.

Tips voor het opladen

  • Wanneer je de smartphone oplaadt is het beste om het hoesje ervan af te halen tijdens het opladen, een hoesje kan extra hitte veroorzaken.
  • Laat je telefoon eens in de drie maanden volledig leeglopen om hem vervolgens weer op te laden.
Voor meer info : http://leyplaza.nl/

Gerelateerde artikelen

Beste smartphone abonnement