Ererondje
Image default
Bedrijven

Muggen verjagen in huis en daaromheen

Nu ook al zo’n last van vervelende muggen in huis en daaromheen? Het muggenseizoen is weer aangebroken en dat betekent voorzorgsmaatregelen nemen. Zelf ben ik al meerdere keren gestoken, en dat in medio begin april. Gelukkig zijn er een aantal manieren om muggenoverlast zoveel mogelijk te voorkomen. Lees je mee?

Muggenoverlast voorkomen

Muggen leggen hun eitjes in stilstaand water. Daarom is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat al het stilstaande water rondom je woning weg is. Denk aan lege tonnen waar altijd een plasje regenwater inzit. Een emmer die je altijd buiten hebt staan enzovoort. Zolang muggen geen eitjes kunnen leggen, wordt de overlast sowieso al een heel stuk minder. Woon je nou dicht bij stilstaand water dan kun je daar helaas niet zo heel veel aan doen. Wel kun je rondom je huis bepaalde kruiden planten waar muggen een hekel aan hebben. Denk aan rozemarijn, munt, citroengras en kattenkruid maar ook bloemen zoals de goedsbloem.

Muggen verjagen op de camping

Ga jij in deze tijd altijd graag met de camper erop uit, maar heb je wel altijd lust van stekende muggen? Zodra dan ook dat je wat van die kruidenplantjes meeneemt. Mocht je hier niet genoeg baat bij hebben. Hang dan een muggenlamp op. Een anti muggenlamp met blauw uv licht werkt heel erg goed in het verminderen en weglokken van muggen. Word je voornamelijk snacht’s gestoken tijdens het slapen? Zet de anti muggenlamp dan net buiten je slaapkamer zodat je de muggen weglokt.

Voor meer info : https://www.antivliegenshop.nl/Muggenvangers