Ererondje
Image default
Aanbiedingen

Oriëntatie op een nieuwe driewielfiets

Oriëntatie op een nieuwe driewielfiets

Een driewieler is een goede manier om te blijven fietsen wanneer het niet meer mogelijk is om op een traditionele tweewieler te fietsen. Door over te stappen op een driewieler kun je zelfstandig blijven en lekker blijven bewegen. Overweeg je een driewielfiets? Dan zijn er een aantal punten die je in de oriëntatiefase in gedachten kunt houden.

 

Heb je genoeg ruimte voor de fiets?

Het is belangrijk om te kijken naar waar je de fiets neerzet als je hem niet gebruikt. Kijk hierbij ook of je hem makkelijk op die plek kunt zetten. Een driewieler past meestal gewoon door een deur, toch is het goed om in je achterhoofd te houden dat een fiets soms niet door een deur past. Is jouw stalling alleen te bereiken door een deur? Meet dan de breedte van de deur en controleer bij de aankoop of de fiets ook door jouw deur kan.

 

Budget

Een driewieler kan variëren in prijs. Dit hangt ook af van de opties die je kiest. Neem van tevoren een maximaal bedrag in gedachten zodat je een goede richtlijn hebt bij de aankoop.

 

Met of zonder ondersteuning

Ook al gaat het fietsen nu nog prima, het is wel handig om te overwegen of je trapondersteuning wil. Met trapondersteuning moet je natuurlijk nog wel gewoon fietsen, alleen wordt de kracht die je in het trappen stopt vergroot door een motortje. Hierdoor kun je sneller en verder fietsen zonder dat je er vermoeider van wordt.

Misschien wil je er ook zo nu en dan eens een middag op uit. Dan is trapondersteuning natuurlijk erg prettig! Wel is het dan ook goed om te bedenken hoeveel kilometer je wil fietsen zodat de fietsspecialist daar de juiste accu bij kan zoeken. Zo weet je zeker dan je niet zomaar met een lege accu komt te staan.

 

Oefenen

Een driewieler fietst anders dan een tweewieler. Het is daarom goed om eens een proefrit te maken. Wel is het een voordeel dat je niet zomaar van een driewieler kunt vallen omdat hij op zichzelf kan blijven staan. Neem dus goed de tijd om de fiets te proberen en er aan te wennen.

https://www.huka.nl/