Ererondje
Image default
Bedrijven

Personeelszaken: uitbesteden of intern houden?

Bij het runnen van een bedrijf komen er naast de core business van het bedrijf veel randzaken kijken. Niet elk bedrijf heeft het vermogen om alles zelf te regelen, waardoor er sommige delen van het bedrijf uitbesteed worden. Loonadministratie uitbesteden bijvoorbeeld kan veel voordelen opleveren voor het bedrijf. Bij het overwegen van uitbesteding dienen een aantal factoren tegen elkaar afgewogen te worden.

Uitbesteding van HR-instrumenten kent een aantal voordelen. De keuze voor de uitbesteding komt voort uit een aantal verschillende overwegingen, waarbij de volgende punten vooral een grote rol spelen:

–          Continuïteit

Bij het uitbesteden van HR-dienstverlening zijn er geen zorgen meer over onderbezetting op de personeelsafdeling. Zo komen de personeelszaken nooit klem te zitten.

–          Wetgeving

Wanneer de personeelszaken worden uitbesteed aan een extern bedrijf, is dit altijd een gespecialiseerd bedrijf. Je kunt er dus van uit gaan dat alle juridische aspecten goed worden opgepakt door het bedrijf.

–          Specialisme extern bedrijf

Het bedrijf wat u inhuurt voor HR services is zoals hierboven genoemd gespecialiseerd. Dit betekent dat het bedrijf constant op zoek is naar innoverende manieren om haar dienstverlening zo soepel mogelijk te laten verlopen. Wanneer je als klant in zee gaat met zo’n bedrijf, profiteer je mee van de innovaties in de branche zonder er zelf meer geld aan uit te geven.

–          Focus op eigen activiteit

Het bied voor de werkgever meer comfort wanneer de personeelszaken worden overgenomen door een extern bedrijf. Het haalt een last van de schouders en bied meer mogelijkheden om het bedrijf te focussen op de kernactiviteiten.

Bij het uitbesteden van personeelszaken zal er een veel zakelijkere gang van zaken ontstaan. Vooral in kleine of informele bedrijven kan dit aan het begin frictie opleveren. Daarnaast komt er ook nog bij dat je gegarandeerd aan een contract vast zal zitten. Dit betekent dat je niet zomaar van het bedrijf af kan stappen wanneer het niet zoals verwacht loopt.

Voor meer info : https://www.ererondje.nl