Ererondje
Image default
Auto's en Motoren

Peugeot 108 2dehands

Sta jij op het punt om een Peugeot 108 2dehands aan te schaffen? Dan is het altijd goed om van tevoren goed in te lezen waar je allemaal op moet letten. In dit artikel zullen we kort stilstaan bij de meest voorkomende punten waar je rekening mee moet houden als je de auto hebt aangeschaft. Voor additionele informatie kun je altijd een autoblog lezen.

Sluit een verzekering af

Zodra je een auto hebt aangeschaft, is het noodzakelijk dat je een autoverzekering afsluit. Je kunt hierbij kiezen uit WA basis, WA plus en een allrisk verzekering. Het is echter altijd aan te raden om voor een allrisk verzekering te kiezen. Natuurlijk gaan hier meer maandelijkse kosten mee gepaard, maar het zal uiteindelijk veel gezeur besparen. Als je met een allrisk verzekering schade maakt, zullen de kosten van zowel jou als die van de tegenpartij vergoed worden. Als je alleen voor een WA verzekering kiest, worden de kosten van alleen de tegenpartij vergoedt.

Wegenbelasting

Als je een auto koopt, dien je ook periodiek wegenbelasting af te dragen. Dit is een automatisch proces, maar in veel gevallen dien je de auto aan te melden. Dit kun je eenvoudig online doen. Mocht je hier niet uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen met de Belastingdienst. De specialisten daar helpen je graag bij het aanmelden van jouw Peugeot 108.

Zet de auto op jouw naam

Als je de auto hebt gekocht, moet je de auto nog op jouw naam zetten. Dit is een eenvoudig proces, maar het moet wel eventjes gebeuren. Je kunt dit eenvoudig bij een postkantoor doen. Het is wel van belang dat je een geldige identiteitskaart bij de hand hebt en de verkoper dient tevens ook mee te gaan. Het overzetten van een auto kost slechts enkele minuten, maar hierna is de auto echt van jou!